viktigt med vila

När man tränar bryter man ner kroppen och det är när vi vilar som muskler bildas och vi blir starkare. Därför är återhämtning och vila ett väldigt viktigt del av träning. Att ta en eller 2 vilodagar i veckan gör att kroppen hinner återhämta sig tills nästa gång du ska träna. Kanske du eventuellt är redo för ett hårade träningspass, vem vet?
Om man aldrig låter din kropp vila och återhämta sig kommer man heller inte få några som helst resultat, förmodligen ger träningen bara en negativ effekt på din kropp. Musklerna kommer ju när man vilar men däremot får man säkert lite kondition. Det man kan riskera om man aldrig låter sin kropp vila och återhämta sig är att man blir trött, få muskelvärk och tappar motivationen eftersom träningen förmodligen kommer att kännas trög och tråkig.


Förut var jag jätte dålig på att ta vilodagar och kunde träna flera hårdare pass i rad utan att vila och låta min kropp återhämta sig däremellan. Tillslut kändes träningen inge vidare kul längre och bara allmänt jobbig. Kroppen orkade inte längre och det är ju fullt förståeligt. Nu har jag i alla fall tänkt om och "tvingat" mig själv till 1 dag i veckan där ingen fysisk aktivitet förekommer. Faktiskt väldigt skönt men tråkigt dock måste man ju tänka på sin kropps bästa. Man har ju mål som man strävar efter och om man vill nå dem måste man ju tänka på allt runt omkring träningen och inte enbart träningen.

Är ni bra på att ta vilodagar?

efter träning

Saker man kan göra på sina vilodagar:

*
Ta en extra lång sovmorgon

* Ägna tid till nära och kära

* Lägga tid på plugg

* Läsa en bok

* Städa sitt rum

* Njuta av livet och ta en liten mind fullness promenad

* Om solen är framme, passa på att få lite färg på sig


Har ni några bra tips på vad man göra på sina vilodagar?

//SANDRA

 


Kommentarer
Postat av: Maria

Tack så mkt!

Photoshop kör jag på.

2011-05-18 @ 21:17:37
URL: http://kanelapple.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0