Fajtas och kvällens planerKvällens middag bestod av något så gott som fajtas. Fajtas äts som tacos fast istället för köttfärs använder man kyckling och fajtaskryddor. Gott, gott, gott ! :D


Har ni ätit fajtas någon gång?


Tråkigt nog tränade jag ingen kondition igår, idag hinner jag inte och imorgon ska vi åka på hajk med klassen. Tur att man red idag för annars hade jag nog haft för mycket energi i benen. Tar lite paus alltså från träning och kör hårt i helgen istället. Ikväll ska jag åka och kolla på en häst, packa och sedan pluuuuuugga. Matte, läsa osv. Skolan har nu börjat komma igång.

//SANDRA


min bägare idag
Åh perfekt lyckades försova mig en halvtimme och vaknade upp i ren panik. Han dock turligt nog fixa en god frukost och fota vilket jag inte trodde att jag skulle hinna. Men man klara allt med lite vilja, nu har dock rätt bråttom hahaha.

Idag ska det ridas och kväll ska jag åka och kolla på en häst jag kanske ska börja hjälpa till med. Gud så roligt det ska bli att komma igång på riktigt igen :D

Dagens bägare:

A - fil
Olika bär
Äpplen
Fruktmusli
Honung

Spakväll

Ja ni, planer är till för att ändra på och inte följa. I alla fall jag planerar saker och ting hela hela tiden men har riktigt svårt att följa dem. Hade tänkt träna idag eller rättare sagt cykla till stallet och hälsa på för att sedan köra lite armträning. Men istället blev det en liten myskväll med temat spa. Peeling, doftljus, badkar, tidningsläsning, ansiktsmask, nagelack, hårinpackning, skrubb och heatlotionen för nacken. Nu känner jag mig renare än någonsin, piggare än någonsin och huden - den är len, fri från pormaskar och fräsh!

En spakväll på en tisdagskväll är rena rama lyxen. Detta förtjänar min kropp efter den senaste tiden rätt intensiva träning. Imorgon däremot ska det ridas och det blir spännande att se om jag märke någon skillnad. Har ju faktiskt gjort min "läxa" ( styrkehäftet) rätt bra, hunnit köra igenom det 2 gånger.  Ikväll blir det läggdax klockan 23.00 och inte en sekund senare. Så förmodligen är jag full av energi när jag vaknar imorgon :D

//SANDRA


Visste ni att??

Om vi människor på denna jord skulle välja att dricka enbart ekologiskt kaffe under ett år skulle vi bespara 4200 ton mindre beskämpningsmedel. Kaffeodlare är nämligen en av världens största användare av beskämpningsmedel. Visst ni det?
energiFibergröt med råröda lingon, banan och bär.


Dagens planer är att efter skolan cykla ut till stallet och hälsa på alla fina hästar. Kanske borsta en häst och sedan kanske köra lite armträning? Återstår och se vilket humör jag är på när jag kommer hem. Idag har träningsvärken faktiskt dämpat sig en aning även om jag tränade ben igår med träningsvärk. Dagens humör idag är i alla fall på topp, glad, pigg och rätt taggad. Vädret är också väldigt skönt, hela 12 grader! Dax att slänga på sig lite varmare kläder :D

 


kall och uppiggande träningspass

Denna dag inledde med en seg och tröttsam förmiddag och eftermiddag. Missade nästan att hoppa av vid sista hållplatsen ( min busshållsplats), somnade nästan på lektionerna och var verkligen som en zoombi. Jag var så trött att jag kämpade med att hålla ögonen öppna hela tiden och hade lätt ont i huvudet. Det är väldigt ofta jag är trött och har ont i huvudet eftersom jag sover rätt dåligt just nu. Men nu ska jag sätta upp en regel att läggdax ska ske senast 23.00! En timmes extra sömn ger faktiskt jätte mycket.

Trots denna sega och tröttsamma dag fick jag faktiskt till ett ganska så bra träningspass. Funderade ett tag på att strunta i att träna men tog tjuren i hornen och snörade på skorna. Härliga 14 grader och luften var så frisk att man fick otroligt mycket energi och spring i benen.

Passet inleddes med 10-15 minuters löpning plus speedökning i en längre backe. Tog i allt vad jag hade och försökte hålla det backen upp. Gick rätt bra faktiskt men jag lovar att det kändes rejält och jag fick mjölksyra i benen. Det var riktigt jobbigt att jogga hem och speciellt spurten.

 

Efter uppvärmningen körde jag igenom styrkehäfet förutom armövningarna. Hade inte motivation till det plus att jag var ganska trött. Nu räknar jag med att ha dubbelt så mycket träningsvärk i benen imorgon hhahaha

 

Ben och höft


Tåhäv: 10*2
Knäböj: 10*2
90 grader: 30 sek* 2
Höftlyft: 10*2
Knästående benlyft: 10st
Ryggliggande benlyft: 10*2

Mage


Fällkniven 10 st

Sitsup 10*2(Bildbrist för tillfället)


//SANDRA


måndagens goda frukost

Då var helgen slut och dax för skola igen. Idag är det första dagen som vi kommer ha riktiga lektioner och jag är inte ett dugg taggad. Men dem första lektionerna brukar inte vara så jobbig eftersom man går i genom cheman och liknande.

Ikväll blir det intervall som uppvärmning och sedan kör jag igenom styrketräningsprogramet. Undrar hur mycket träningsvärk jag kommer att ha i benen om jag nu knappt kan gå i trappor? hahaahDagens frukost


Naturell yoghurt

Bananbitar

Äpplebitar
Quionamusli
Jordgubbar
Kanel
Supermix


Blanda allt utom jordgubbarna och ställ in i frysen ca. 30 minuter. Dekorerar med kanel och jordgubbar.


Macka


Grov fralla
Greveost
Skinka
Leverpastej
Tomat


Hur gjorde jag?

Hej!

Jag vill börja med att säga att jag nästan precis börjat läsa din blogg och tycker att den är superbra! Du lägger ut inspirerande mat och så vidare. Det jag även anser är bra med din blogg är att du förmedlar att det mest kalorisnåla inte är nyttigast, att de tuffaste träningspassen inte är de viktigaste och helt enkelt verkar ha en väldigt hälsosam bild av vad äkta hälsa innebär.

Nu till min fråga. Som jag skrivit ovan verkar du ha en väldigt bra bild av hälsa, något som gjorde att jag blev väldigt förvånad när du i ett inlägg nyligen skrev att du varit rädd för att gå upp i vikt. Jag sitter lite i samma situation och undrar därför hur du gjorde för att komma ur denna rädsla? Jag undrar även om du åt annorlunda då i jämförelse med nu (med tanke på att du verkar äta väldigt mycket nötter som är väldigt energirikt) och om du sedan du kom ur denna rädsla faktiskt har gått upp i vikt och hur du kände angående detta?

Tack för en bra och inspirerande blogg!


Först och främst måste jag bara säga att jag fick tårar i ögonen när jag läste denna kommentar eller rättare sagt jag blir glad och får tår i ögonen av alla era snälla kommentarer. Man får liksom ett kvitto på att det man strävar efter med ens blogg har nått ut vilket gör mig otroligt glad och man får ännu mer motivation till att blogga. Trots att jag går i skolan, tränar och har annat för mig på dagarna får era kommentarer mig att ändå lägga ner timmar på att exprimentera, fota och blogga. Nu är det riktigt kul att blogga och jag lägger ner ännu mer energi på kvaliten på allt. Jag älskar er alla mina underbara och trogna bloggläsare! <3 Då menar jag verkligen alla er som läser.

 

Nu tänkte jag svara på frågan jag fick om hur jag blev av med rädslan för att gå upp i vikt. Det krävdes väldigt mycket envishet, en jävlar anamma och beslutsamhet. Det var väldigt svårt i början eftersom jag hade såkallade hjärnspöken i huvudet som sa emot om jag åt något "onyttigt". Att bli av med hjärnspökerna var ingen lätt match men jag gjorde det tillslut och mår som sagt nu väldigt bra.

Men hur gjorde jag egentligen?
Jag bestämde mig för att ta hjälp och gick til en Psykolog och pratade men egentligen var det jag på egen hand som tog mig ur allt. Eftersom jag hade erkänt för mig själv att jag hade problem var det på ett sätt lättare att jobba med det. För att bli av rädslan måste man i första hand erkänna för sig själv att man har problem för annars kan man inte jobba bort den. Jag var rädd för att äta "onyttiga" saker som kanske skulle göra att jag gick upp i vikt och därför satte jag upp mål. T ex. att jag skulle äta en glass, riktigt kämpig och mådde dåligt över det gjorde jag. I  början var det riktigt jobbigt att uppfylla målen jag satt upp, fick ångest och kunde till och med gråta. Men sen när jag mådde bra igen satte jag upp ett nytt mål som jag försökte att uppfylla, kanske ta en lite större portion till middagen (om det var något jag gillade extra mycket).

Ju mer mål jag uppfylde, ju mer utmaningar jag klarade desto mer försvann hjärnspökerna. Under hela denna tid intalade jag mig själv att inte vara rädd även om det inte hela tiden funkade. Det är så himla svårt att berätta hur jag gjorde eftersom det var ett tag sen och själv inte riktigt vet hur jag gjorde. Men att sätta upp mål och intala mig själv att inte vara rädd var några saker jag gjorde för att bli av med rädslan. Sen bestämde jag mig helt enkelt bara för att bli av rädslan och må bra igen.

Under den tiden undvek jag så mycket socker och fett som möjligt. Åt gröt på morgonen, bara sallad i skolan ( typ lite morötter, gurka och knäckebröd ibland) och sedan lite middag hemma. Skulle jag till stallet åt jag mellanmål innan men såg till att träna bort det. Jag hade absolut ingen sund syn på häsla även om jag trodde det och jag tränade ganska extremt. Men som sagt jag erkände ju för mig själv att jag var sjuk och bestämde mig för att gå upp i vikt. Även om jag var rädd för att gå upp i vikt kändes varje kilon jag gick upp en lättnad innerst inne eftersom jag mådde bättre. Men vissa dagar mådde jag dåligt av kilona jag gick upp men vissa dagar mådde jag toppen. Jag satt upp ett mål att om jag gick upp t ex 3 kilon köper jag mig den där tröjan jag alltid velat ha. Då fokuserade man mer på det än att tänka det kilon man gick upp. Som sagt till slut gick rädslan bort och nu är jag aldrig rädd eller tänker så särskilt mycket på vikten. Nu äter jag hälsosamt fast på rätt sätt, träna lite mer än normalt men inte extremt och ser till att äta 4 mål om dagen. Godis gillar jag inte längre men glass och sånt äter jag ibland utan rädsla.

Dessa ord brukar jag använda mig av till allt jag gör:


JAG KAN
JAG VILL
JAG SKA


Hoppas detta var till någon hjälp annars är det bara att fråga på hur mycket du vill. Lycka till <3


linslusen sandra är i farten


Tränat, stretchat, duchat, ätit och precis innan solen gick ner lekt modell.

Dagens träningspass gick bra och dåligt. Började med 40-45 minuters powerwalk som uppvärmning. I början skrek träningsvärken i mina ben, varje steg jag tog var otroligt jobbigt. Men ju mer jag gick desto mindre jobbigt i benen blev det och i slutet kände jag inte av träningsvärken alls. Dock märkte jag att när jag skulle gå upp för trappan att träningsvärken fortfarande var kvar och är nästan helt säker på att den är värre nu hihiihh ME LOVE! :D


Det blev sedan ett litet styrkepass för armarna och magen. Det gick bra med armövningarna och dem flesta magövningar men konstigt nog funkade inte sitsupen som jag alltid annars har lätt för. Det kändes mer i nacken än i magen så jag måste nog ha spänt nacken istället för magen. Men det gick verkligen inte att slappna av i nacken och spänna magen så jag gjorde en annan övning istället. Vill ju inte dra på mig spänningar i nacken precis.

Armar

Dips 20 * 2

Biceps curl 20*2
Hantellyft åt sidan 20*2
Armhävningar 20*2


Mage


1 min plankan * 2

snea sitsup 20*2

Liggande benlyft 10 * 2
Sitsup 20 sitsup plus 10
10 liggande benlyftImorgon kör jag styrkeprogrammet jag fick av min ridlärare och kondition. Nu känns det som om min träning har kommit ett steg längre och motivationen har höjts rejält. Träning är så himla roligt :D


Favorits råröda lingon

Har ni provat favorits råröda lingon? :D


Billigare, nyttigare och mycket godare än dem vanliga. Tänkt att något som är nyttigare är billigare för en gång skull. Idag blev det goda köttfärsbiffar, bulgur, råröda lingon och myntyoghurt till middag. Perfekt efter härligt träningspass ! :D

Förövrigt idag har jag gått på skördemarknaden i Trosa. Flertal stånd med närodlade grönsaker, bröd, honung, marmelad och mycket annat. Älskar verkligen att gå på marknader men som vanligt glömmer man plånboken så tyvärr fick jag inget gott bröd med mig hem men mina föräldrar fick i alla fall med sig närodlade majs. Har ni gått på någon sköremarknad i år? :D

//SANDRA


söndagslunchen


Yoghurt
Chilisås
Peppar
Potatis
Morötter
Äpplen
Örtkryddor


"Chilimarinerad" potatis
,morötter och äpplen

Blanda yoghurt peppar och chilisås. Ställ in i kylen medan du steker potatis, morötter med örtkryddor. När potatisen och morötterna börjar bli klara lägger du ner äppelskivor i stekpannan. När allt är klart lägger du ner det du har i stekpannan i chiliblandningen. Välj nu om du vill servera direkt om du vill ha varmt annars gör ni som jag ställer in blandningen i frysen ett lite tag ( 3 minuter)  så att det svalnar lite. Servera med vad du har hemma. Kanske resterna från gårdagen? Själv hade vi kött kvar från häromdagen.

 

 


Ny favorit

Nån som provat kaviar, brie och och ägg någon gång? :D

Det var vad min frukost bestod av och detta är första gången jag provar denna kombination och jag gillar den grymt mycket. Nöjt av varje tugga jag tog och önskade verkligen att mackan aldrig skulle ta slut, tråkigt nog gör den det ! :( hahah


Idag blir det lite slapp dag men med en lättare powerwalk senare idag. Har grymt grymt mycket träningsverk i vaderna, kan knappt gå i trapporna. Men det är härligt :D

 

//SANDRA
Päron från trädgården

Med mig hem från farmor och farfar idag hade jag en kasse full med päron och äpplen från deras trädgård. Så lyxigt, gott och roligt att kunna pocka god frukt direkt från ett träd. Frukten är godare, saftigare, smakfulllare och har inga gifter på sig. Kan det bli bättre? :D

Så länge sedan jag åt ett päron men idag när jag ändå hade päron hemma kom jag på att man kanske kan göra en smoothie med päron. Efter att ha mixrat ihop smoothin ställde jag in den i frysen någon timme. Älskar är det är lite isigt och kallt haahhaPäron
Naturell Yoghurt
Kanel
MjölkÅh kålpudding :D

Åh vad gott det är med kålpudding! :D Under grundskolan hatade jag kålpudding efter att ha smakat skolans som smakar skosula men idag bjöd farmor på det och gud vad gott det var. Kålpudding, potatis och lingonsylt: enkelt men sjukt gott! Nu tillhör kålpudding favoriterna bland maträtter och ska nu se till att det lagas kålpudding oftare här hemma. Gillar ni kålpudding? :D


"rulltårta" till Lunch

2 ägg
Havregryn
Lite musli
Kanel
1 mosad banan
Ingefära
Kardemumma

Häll smeten på ett ungsplåtspapper och kör in i ugnen på 175 grader ca. 15 minuter. Ta ut och låt svalna en liten stund


Fylning och topping

Frysta bär
Yoghurt

Låt blandningen stå i frysen under tiden som bottnet är i ugnen.


Smarrigt värre ! :D

Helgfrukost i stekhet värme


Åh har sommaren kommi tillbaka? :D


Dem senaste dagarna har det verkligen varit höstväder men idag när jag ut överaskades jag av en stekhet värmen och strålande sol. Kanske sommaren fortfarande är kvar?? Idag ska jag i alla fall ta en aktiv vila eftersom att mina ben och kropp verkligen behöver det efter denna veckas intensiva träning. Träningsverken skriker i benen speciellt i låren. Hade riktiga problem när jag skulle böja mig ocg fota hahah men gud så härlig det är :D

Dagens frukost bestod av yoghurt med musli med mycket bär och en surdegsmacka med steka äpplen, honung och nötter. Belåten och mycket mycket mätt vart jag kan jag lova ! :DGottigott med hemmagjord glass
Gott, gott, gott, gott, gott, gott och supergott var det med en kall hemmagjord frukt/bär glass med musli och nötter efter dagens träningspass. Var något hungrig eller rättare sagt väldigt hungrig och detta mellanmål var förutom väldigt gott även väldigt mättande.  Nu ska jag gå och lägga mig, imorgon är det helg vilket betyder att man lättare kan fota ute i solen. Hoppas bara att det är sol imorgon ! :D


Yoghurt

Banan
Kex
Kellogs

Hallon,björnbär,blåbär

Musli och naturmix som topping

 


Gym i mitt vardagsrum

Mörbultad, det är vad jag är just nu! Ett dressyrpass följt av en 30 minuters powerwalk för att sedan köra igenom styrkeövningarna jag fick av min ridlärare idag. Det blev ett mycket bra träningspass idag och jag kände verkligen att jag kom åt musklerna bra speciellt benmusklerna. Benen fick träna mycket idag så jag tror nog dem får vila imorgon. Eller jag kör på aktiv vila, mycket bättre för träningsvärken jag förmodligen kommer att få :DBen och höft


Tåhäv: 10*2
Knäböj: 10*2
90 grader: 30 sek* 2
Höftlyft: 10*2
Knästående: benlyft
Ryggliggande: benlyft


Mage


Sitsup: 10*2


Armar


Dips: 10*2

Armhävningar: 10*2
Avslutade det hela med en rejäl stretchning. Så himla kul att äntligen komma igång med styrketräning på rikitgt :D


Mackor med allt på

Åh god morgon på er kära trogna bloggläsare! :D Har ni sovit gott och vaknat pigga och glada? Själv försov jag mig inte som tur var utan istället vaknade jag pigg,glad, taggad och exalterad. Idag är det nämligen första gången vi rider i speciallgruppen på skolan. Jag har valt dressyr och det känns verkligen som det var rätt val för mig. Idag efter skola ska jag cykla iväg stallet och hämta smörgrejer och sedan ta ett styrkepass. JAG KOMMER ATT VARA TRÖTT I KVÄLL! HAHAH :D Då kanske jag somnar tidigare ! Har sovit rätt kasst denna vecka så nästa vecka blir det läggdax senast 23.00 och inte 24.00- 00.15 som jag gjort denna vecka.

 

Efter som jag har mycket fysiska aktiviteter idag har jag laddad upp med en rejäl frukost. Mackor med massor av goda pålägg, stekta bananer och citrondrink, kan det bli bättre? :D Vad åt in i morse?Citrondrink

yoghurt

Banan

Citron

 

Macka 1:

Moazzarella
Stekta bananer
Tomater
Paprika

Macka 2:

avokado

Ägg

Stekta bananer

 


50 minuters powerwalk

50 minuters powerwalk blev det idag ! Återigen var jag tröttmössa när jag kom hem och samma som igår hade jag svårt att hålla ögonen öppna men som en sockerkick fick jag energi när träningskläderna åkte på. Benen pinnade på rejält och energin verkade aldrig ta slut så det fick bli en lite längre runda. Efter powerwalken körde jag ett härligt styrkepass för armarna. I slutet kände det ganska rejält i armarna hahah Snart kan jag börja styrketräna på riktigt för jag håller på att fixar gymkort. Det kommer bli så mycket roligare när man kan variera träningen mer. En variation mellan styrketräning och kondition, Helt Perfekt! :D Just nu blir det bara kondition och det börjar bli lätt ensidigt och tråkigt, både att skriva om och att utföra. Variation är nyckeln till både motivation och resultat, tycket jag!

Idag har jag inte kunna bloggat så mycket som ni kanske märkt. Försov mig ganska så rejält imorse ( 45 minuter), städat rummet, fixat massor av viktiga saker och tränat så jag har inte hunnit bloggat förän nu. Imorgon ska jag inte försova mig och har heller inte så mycket som behövs göras så uppdateringen kommer att vara bättre imorgon.//SANDRA

FruktkickFruktkick


2 dl naturell yoghurt

Jordgubbar

Banan

Äpple

Hallon, björnbär, blåbär

 

En riktigt god fruktkick som ger den perfekta energin man behöver på morgonen.


Paprikafisk


Ingredienser

600 gram torsk filé eller annan vit fast fisk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk persilja
1 dl ajvar relish
1 dl riven ostTill servering


Ris eller pressad potatis och ev. grönsaker


Tillagning


1. Sätt ugnen på 225°. Dela fisken i portionsbitar och salta och peppra.

2. Lägg fisken i en smord ugnssäker form. Vispa ihop grädde och ajvar relish. Häll det över fisken. Strö över persilja och ost.

3. Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter.


från trött till pigg

Det blev ett mycket härligt träningspass idag trots att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Var så trött idag när jag kom hem från skolan att jag var nära på att skita i allt och bara gå och lägga mig. Men istället laddade jag upp med lite energi och tog en powerwalk runt milen. Härligt, härligt, härligt säger jag bara! :D Energin är nu på topp..

Efter powerwalken stretchade jag benen extra mycket då jag märkt att jag den senaste tiden har blivit en aning stel. Nu ska jag hoppa in i duschen sen blir det att hämta hem mina ridgrejer från stallet. Åh vad jag saknar hästar och ridning!


TräningsuppladdningDagens träningsuppladdning består av en god hallon och vaniljsmoothie!

Ska passa på att powerwalka milen idag nu när jag ändå är hemma tidigt :D

 

Hallonsmoothie:


Valio Vaniljyoghurt

Mjölk

Hallon

Frysta blåbär som topping 


Gröt var det här !Grahamsgröt med frysta bananer, äpplen, blåbär, hallon och torrostade jordnötter.

Gröten är kokt tillsammans med kardemumma, äppelbitar, ingefära och kanel.

//SANDRA

Mysig tisdagskväll

Ny duschad, uppkuren i soffan med morgonrock på, den vanliga kalla kvällsdrinken står mitt framför som väntar på att jag ska slurpa i mig den och tv:en står på. Ljus stor tända på bordet, lampan är släkt och man får härliga höstkänslor. Tog en liten kortare och lugn men mycket härlig promenad i skogen tidigare denna kväll i hopp om att finna några gulningar men ingen lycka idag. Trotts det är jag gladare och piggare än vad jag var innan. Det här med frisk luft hjälper oerhört mycket! :D


Hur spenderar ni denna tisdagskväll? :D


Har förresten märkt att jag sover mycket bättre ifall jag får en drink/smoothie med massor av nyttigheter i mig innan läggdax. 

 A - fil

Lite kakao

Lite Kanel

Ingefära

Blåbär och hallon

Vilket är erat bästa smoothie/drink recept? :D


Utedag med klassen

Härligt att vakna upp efter 5 timmars sömn och känna sig lite halvkraslig, trött, opepp totalt inför dagens utedag med klassen och sedan se att himlen är alldeles grå och dimmigt!  Nej idag är det verkligen inte min dag och gud vad jag önskar att jag faktiskt var sjuk så att jag kunde stanna hemma och krypa ner i sängen och sova hela dagen. Men men det går nog att vara lite positiv och åka in till skolan, vi börjar ju likosm 9.30 så det är ju en bra grej med denna dag.

Idag ska jag ta en vilodag och bara göra viktiga grejer såsom att städa rummet igen, mejla en del viktiga mejl och massa annat som jag bara har skjutit fram. Skönt för kroppen att återhämta sig och samla energi ! :D

Dagens frukost bestod av en skål med A-fil med Quinoa Musli, Fruktmusli från ICA, Saltås frukt musli, natur mix, hallon och björnbär och bananer. Till det gjorde jag i ordning en god avokadomacka med bananer och nötter. Mummig var det och nu är jag mätt och belåten :D Vad åt ni för gott i morse? :D
 


varma bananer och kall jordgubbsdrink

Innan jag drog ut på löprunda mixrade jag ihop en jordgubbsdrink som jag sedan ställde in i kylen för att drinken skulle vara riktigt kall när det var dax att dricka den. Jag hade ingen aning om hur drinken skulle smaka eftersom jag exprimenterade hej vilt men resultatet blev MUMMA! :D Tänk er en iskall jordgubbsdrink tillsammans med kanel, honungs och musli stekta varma bananer, supergott efter en härlig kvällslöpning! :D

Jordgubbsdrink:


A - fil

Mjölk

Apelsin juice

Kaktusfikon juice

Jordbubbar
Honung
härlig kvällslöpning

Även om jag glömde motorn hemma idag var det mycket härligt att springa nu så här på kvällen. Så skönt att bara komma ut, andas frisk luft och rensa tankarna lite. Hade från början inte tänkt springa alls utan powerwalka men min ben har velat springa under dem senaste powerwalken och idag var det inget undantag så jag lät bara benen springa på. Efter halva rundan tog motorn slut så man kan typ säga att jag gick på extra reserven resten av rundan. Så kan det vara ibland, imorgon blir det vila så att kroppen min får återhämta sig och samla ny energi. Mötte 2 underbara hurtiga människor påvägen som också var ute på en löprunda. Det måste nog ha sett kul ut eftersom att vi stod och hoppade samtidigt som vi pratade lite snabbt för att inte tappa farten. Efter löpturen fick armarna sig en genomgång vilket slutade med att armarna kändes som gelé haha Tro det eller ej men jag har inte så vältränade armar men dock ska det bli ändring på det.


Dagens pass:


4,5 km löpning

 

triceps 20*2

Bicepscurls 30*2

Armhävningar 20*2
Första skoldagen avklarad

När jag är hemma hemma igen efter en helt onödig dag i skolan. Det som gjorde var att prata och få information, som alltid! Ca. 1,5 timme var vi där vilket känns helt onödigt eftersom det tar 1 timme med bussen till skolan. Men informationen vi fick var i alla fall glädjande! Vecka 36,37,38 har vi praktik, denna vecka har vi olika aktiviteter plus att specialidrotten börjar på fredag och nästan vecka går vi bara 3 dagar för sen åker vi på hajk på dagar. Hela september kommer bara att rusa fram eftersom att den månaden går åt till praktik. Skönt med en lång mjukstart :D Hur ser eran veckor ut i skolan ?

Nu har jag precis slängt i mig mat och taggar nu förfullt inför dagens konditionspass. Igår tog jag ett intervallpass mellan gågga och powerwalk och funderar på att göra det idag med men kanske att jag tar en längre runda. Eller så tar jag en vanlig powerwalk och kanske gör några styrkeövningar. Vi får väll helt enkelt se vad som faller mig in när det är dags.  Ska ni träna idag eller har ni vila? :D


Köttfärsröra:

400 gram nötfräs

1 st lök, gul

2 st vitlökslyftor

1 msk olivolja

0,5 dl vatten

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

250 gram körsbärstomater

2 msk oregano


Tillbehör:

Pasta

Riven ost t ex parmensan ( går lika bra med keso eller vanlig hushålsost)

Back to school again..

Tunnbrödsrulle med leverpastej, paprika, isbergssallad, avokado och brieost.

Bägare med valnöt/honungskesellaglass med bananer och kanel och honungsstekta bananer med havregryn.

//SANDRA

söderköping i bilder

 
 

mot söderköping
Idag går bilen mot söderköping så uppdateringen idag blir återigen rätt låg. Ärligt talat kan jag erkänna att jag har varit extremt dålig med uppdateringen den senaste tiden vilket märks en hel del men jag ska verkligen förbättra mig och jag hoppas att ni fortfarande tycker om att läsa min blogg. Det har hänt massor den senaste tiden och jag har varit på resande fot en hel del. Inte så mycket tid till att blogga egentligen! Idag ska vi återigen åka iväg på en liten utflykt till söderköping där vi förmodligen kommer att äta glass (STOR). Nån som har varit i söderköping och gjort det någon gång? :D Deras glassar är enorma och då överdriver jag inte. För ett par år sedan när vi var där sist beställde farfar in en glass som gott och väll skulle har räckt till 5 pers, minst! hahah

Dagens frukost bestod av en avokadomacka och en god favorit i repris tillsammans med en god fildrink. Favoriten är såklart brie, honung och valnötter som jag körde på det nya brödet jag köpte igår. Den ljusa limpa tillsammans med favorit i repris pålägget gick ihop som handen i handsken och jag åt mackan i största möjliga njutnig och önskade att jag kunde spola tillbaka tiden. Så ett tips till er: Ljust surdegsbröd tillsammans med honung, brie och valnötter är gott, godare än godast och superduber gotti!  Helt klart min nya favorit när det gäller bröd och pålägg. Har ni nån klar favorit?

//SANDRA


ÅterhämtningsdrinkEfter dagens konditionspass hade all energi pumpats ut så ett snabbt återhämtningsmellanmål var det som stod först på listan efter stretchningen förstårs. Oftast brukar jag alltid vara sugen på yoghurt med músli efter träningspass men idag lockade det inte ett dugg utan istället kom en mixern fram, bär, banan, kanel, mjölk, fil och en bunke. Mixrade ihop allt till en god återhämtningsdrink och sörplade sedan i mig den under största möjliga njutning. Riktigt riktigt gott!!!!

//SANDRA

höstmorgon med iskall yoghurt och varma stekta äpplen

En iskall hemmagjord jordgubbs och äppel yoghurt tillsammans med kanel,honung och musli stekta varma äpplen fick äran att bli dagens frukost. Frukosten avnjutes i köket tillsammans med en morgontidning medan regnet utanför smattrar mot marken. Idag blir det en tripp till kyköping och ikväll blir det en konditionsträning. Ställde in gårdagens konditionspass på grund av spöregn. Solen sken så snällt hela förmiddagen men efter solsken kommer regn och det var precis det som hände. Fram mot eftermiddagen kom det inte lite regn utan mycket regn och hagel på det plus att det nästan blåste upp till storm. Vad tror ni, är hösten på ingång?
//SANDRA


Mr.Herkuverts tillsammans med oxfié och klyftpotatisFå en mör och god oxfilé så här:


Sätt graderna på 100 grader. Lägg oxfilén i en ungssäker form och krydda med salt, peppar och rosmarin. Ställ in oxfilén i ugnen, sätt en köttermometer i köttet och ställ graderna på 60. Tar du ut köttet vid 60 grader blir köttet lagom rött och väldigt mört.

//SANDRA


Svamplycka

Att vara i skogen när nog bland det bästa jag vet. Det är så lugnt, rogivande och det känns verkligen som om hela själen blir så avslappnad. För en gång skull kan man släppa allt och bara tänka på nuet, ljuta av ljudet av fågelkvitter, känna alla dofter och se alla vackra färger som skogen har.

Idag spenderade jag ett antal timmar ute i skogen och vandrade. Med mig hade jag min svampkorg för om jag skulle hitta några fina gulingar. Har inte haft någon relativ stor svamplycka tidigare men idag hade turen vänt. Skogen var full av gula hattar, både stora och små. Dem små fick stanna kvar i jorden för att växa upp men dem stora hamnade direkt i svampkorgen. Efter en sån här härlig skogsvandring fick jag inte bara med mig en svampkorg full med kantareller utan också en lycklig själ. Vem blir förresten inte lycklig i själen av att vistas i skogen? :D

Hur mycket svamp har ni plockat i år?


//SANDRA


Mot kantarellskogen

Har precis slängt i mig lite mat och fixat iordning mig, nu blir det en utflykt till kantarellskogen. Utflykten till nyköping tar vi imorgon direkt efter frukost istället, man ska ju passa på att vara ute nu när solen så snällt strålar och värmer.

Vad ska ni hitta på idag då? :D

//SANDRA

Älskade mackor

Åh härliga fantastiska fredagsmorgon! :D

Fick en mycket härlig sovmorgon idag vilket var väldigt välbehövligt, idag känner jag mig väldigt pigg och orkefull. En härlig sovmorgon följt av en god och mycket god frukost i dagens underbara väder tilsammans med familjen. Kan det bli en bättre start på denna fredag? Idag ska jag dona och fixa lite nu på förmiddagen och efter lunch ska jag och familjen till Nyköping för lite shopping. Dock har jag inga planer på att handla något eftersom att jag tokspar till brolinkursen jag ska gå på på höstlovet men alltid är det mysigt att bara fönstershoppa. Ikväll sticker jag ut och konditionstränar men vad jag ska gör får jag helt enkelt se. Gårdagens träning var i alla fall superkul och gav otroligt mycket, har faktiskt lite träningsverk idag hahaha

Till frukost idag fick det bli 2 goda mackor. Igår besökte mamma och jag saltåkvarn och med oss hem fick vi ett fruktbröd som fick ta plats i skafferiet. Saltås fruktbröd eller rättare sagt alla saltås bröd är en klass för sig,
dem är supergoda, ekologiska och bakad med omsorg: vad mer kan man begära? :D


Macka 1:
Brieost med valnötter och ringlad honung

Macka 2: Avokado och mozarellaost

 


Mystorsdag med glass och CIS

Nu börjar min myskväll leda mot sitt slut, ska bara kolla klart på CIS sen blir det natti natti för min del. Har inte sovit så bra dem senaste kvällarna så det skulle vara bra att försöka gå och lägga sig i tid och ta igen lite sömn. Snart börjar ju liksom skolan och då är det väldigt bra om man är utvilad och pigg. Kom just på att jag inte vet när jag börjar hahah Ska i alla fall njuta riktigt ordentligt dem sista dagarna och banne mig cykla till trosa hamn och käka mjukglass för sista gången i år. Ska försöka få några härliga kompisar att följa med mig! Så himla mysigt att tillsammans med kompisar ta en härlig cykeltur, köpa en glass och sättas sig bland båtarna och bara njuta av alla lukter av hav, båtarna, känna en svag lite kyligare vind samtidigt som solen värmer ens kinder. Det är nog det bästa på sommaren.

Nu åter till dagens myskväll...

En myskväll utan något gott till är ingen riktig myskväll så under timmarna jag tillbringade i köket slog jag ihop en honung och bananglass. Glassen fick stå i frysen under ett par timmar och rörde om då och då för att glassen inte skulle frysa helt. Dock tycker jag att det är gott när glass är lite frusen! :D Vill man ha en mer krämig och inte så frusen glass rör man bara om lite extra mycket. På glassen toppade jag med varma stekta äpplen och frusna hallon och blåbär. Äpplena är stekta i kanel och honung och uhm så gott allting blev. Kall glass med varm frukt är riktigt riktigt gott speciellt på sommaren. Tycker ni också det? :D


Glass:


3 msk kesella

yoghurt

en halv banan

honung

Fram med mixern och mixa ihop alla ingredienser. Lätt som en plätt och supergott blir det ! :D

//SANDRA


Sandra tipsar

Curri, banan och jordnötter tillsammans är: Gott, godare än godast och superdubergott ! :D

Vill ni piffa upp
vanlig kyckling, ris och currisås lite så släng i lite bananer och nötter. Ger en härligt god smak och helt plötsligt känns denna vanliga kycklingrätt inte alls så vanlig längre.//SANDRA


Ett annorlunda intervallpass

"jobbigt, superjobbigt, dödsjobbigt men härligt, underbart, svettigt och roligt" - så skulle jag nog beskriva dagens intervallpass !

Efter att ha stått i köket ett tag, försökt bakat, rensat tankarna utan att lyckas bestämde jag mig för att ta ett riktigt jobbigt träningspass istället. Idag nöjde jag mig inte med ett vanligt springpass eller powerwalk utan det fick bli ett annorlunda intervallpass. Intervallpasset blev mycket jobbigt men var samtidigt väldigt roligt och jag ska definitivt köra detta igen. Dagens träningspass kändes ordentligt  både i magen och i benen och ett flertal gånger fick jag faktiskt håll haha Härligt va!? :D

Nu ska jag berätta om dagens intervallpass: 
Till en början blev det powerwalk i ett mycket snabbt tempo men redan efter 1 km ungefär bestämde jag mig för att öka takten ännu mer. Powerwalken övergick till gågga och jag försökte hålla den takten så länge jag orkade. Gågga är mellantinget mellan powerwalk och springning och är mycket konditionskrävande och jobbigt. Prova nån gång att gå så fort ni bara kan, nästan så att ni börjar springa och öka takten ännu lite till, maxa er och försökt att öka takten ännu mer på: där har ni gågga!

När jag kom hem var benen rätt trötta eftersom jag gåggade i intervaller och tog i allt vad jag hade i backar. Ni vet ju hur jag blir i backar: i backar ska man ta i så är det bara ! Ikväll ska jag bara sitta framför tv:en och glo på Navy CIS, Criminal minds och CIS, mysipysi helt enkelt. Vad ska ni göra för skoj ikväll? :D


 //SANDRA


Saltålunch med mami


God eftermiddag!

Nu har jag precis kommit hem efter att ha lämnat av ponnyn i södertälje. Det tog längre tid än förväntat men behövde verkligen den tiden att få pussa honom några extra gånger, ta några sista kort, prata med ägarna och kollar runt lite på hans nya hem. Känner en superstor sorg och kommer garanterat att gråta ikväll och kanske även imorgon men samtidigt känns det bra eftersom jag vet att han kommer får det toppen. Men det är aldrig lätt att förlorar någon som är en så stor del av sitt liv men livet går vidare så småningom. Har i alla fall något att se fram emot eller rättare sagt 2 saker: ska ju börja gymma och på höstlovet ska jag och ev. en kompis åka på ridkurs tillsammas. Längtar, längtar, längtar...... :D

Efter att vi lämnat av hästen idag var både mamma och jag superhungriga så vi passade på att smita in på saltås café innan vi handlade. När jag så allt gott man kunde välja fick jag beslutsångest men bestämde mig tillslut för en Getost toast med Honung. ABSOLUT DEN GODASTE TOASTEN JAG NÅGONSIN ÄTIT! :D

Nu ska jag bara ta det lite lugnt, pyssla och dona lite och kanske dra igång ett bak? Har ju laddad skafferiet med saltås mjöl så det är ju bara att sätta igång :D Vad ska ni göra nu i eftermiddag?


( fotat med Ifone eftersom jag inte tog med systemkameran)
//SANDRA


Känslosam morgon

Idag lyxade jag till det rejält, kände verkligen att jag behövde det! Om 2 timmar åker min ponny till sitt nya hem och jag ska snart iväg till stallet för sista gången och packa ner alla hans grejer. Kommer verkligen att sakna honom och ridningen otroligt mycket men det ska bli skönt att pausa ett tag och göra något annat. Älskar verkligen att rida men just nu har jag ingen motivation till det nu när han åker så jag ska börja gymma och satsa på annan träning istället.

Idag efter att vi har lämnat honom åker mamma och jag förbi saltåkvarn och handlar mjöl och musli, så kanske att man drar igång ett bak senare? Så fort jag mår dåligt, är på dåligt humör, har mycket att tänka på eller liknande brukar jag alltid dra igång ett bak. Av någon anledning mår jag alltid mycket bättre efter. Senare ikväll ska jag ta mig en härlig powerwalk.

Dagens frukost bestod av en mycket god tunnbrödsrulle med mina asbolut favoritpålägg. Har varit sugen på tunnbröd i ett antal veckor nu men har av någon anledning inte köpt det. Men igår när vi storhandlade passade jag på och denna gång fick det bli fullkornstunnbrödsrullar. Mycket godare än vanliga och nyttigare! :D Till tunnbördsrullen fick det bli en kall yoghurtdrink med banan, blåbär, hallon och äpple. Åh vad bra dagens frukost smakade, vad åt ni själv till frukost?


gif make


Lyckat experiment

Bättre sent än aldrig, här kommer dagens middag ! Idag bestod middagen av en mycket god kycklinggryta med bacon i. Ett nytt recept som aldrig har lagats i detta kök tidigare men som definitivt kommer att göras fler gånger, absolut! Det är så kul att exprimentera fram nya recept speciellt när resultatet blir så bra.

Kycklinggrytan innehöll:

Kyckling
Grädda
Bacon
Vatten
Svartpeppar
Lite mjöl
Paprika

Enkelt men fantastiskt gott! :D

Imorgon fotar jag med systemkameran igen, då blir bilderna bättre!//SANDRA


Mätt och belåten, uhm så gott det var

Ja vad ska man säga? Älskar, Älskar, Älskar verkligen grönsakspytt och pytt överhuvudtaget. Så enkelt att slå ihop, mättar otroligt bra och så himla gott och man kan variera i all oändlig variation. I min pytt idag innehöll morötter, gurka, paprika, tomat, lök, äpple och potatis. Serverade pytten till 2 goda pannbiffar och god yoghurt/chili sås. Oj oj oj vad mätt jag blev !

Nu
ska jag vidare till Nyköping för att köpa ett nytt minneskort till systemkamerna. Trodde det skulle dröja ett par dagar innan jag kunde göra det men tur som jag har så bestämde sig mina föräldrar för att åka in och handla. Elgiganten ligger precis brevid mataffären, kan man ha mer tur? :D

//SANDRA

This is your life and no one else


Bars med keso, kanel och honung..

... det bestod dagens sena mellanmål av. Dagens mellanmål blev riktigt gott vilket jag tror beror på att kanel och honung är så himla gott ihop. Sen jag är jag verkligen stolt över mig själv som lyckade göra så himla goda chokaldbars. Kan ni tänka er smakerna kanel, honung, keso och kakao ihop ? Då förstår ni nog varför detta mellanmål blev så himla gott! :D Vad åt ni till mellanmål idag? :D//SANDRA

svettigt intervallpass blev det....

Sådärja, då var dagens konditionspass avklard och nu sitter jag och återhämtar mig innan jag ska dra ut till stallet för en härlig barbackatur i paddocken/skogen. Imorse stod det klart för mig att det var en powerwalk som skulle få bli dagens konditionsträning men väl utanför dörren började jag springa och allt kändes så himla bra. Så jag beslöt mig för att utmana mig själv med intervallträning. Detta var faktiskt första gången jag tyckte att intervallträning var riktigt roligt! :D

Sprang samma runda som jag powerwalkade häromdagen ( 5 km) och drog på extra i backarna. Jag och backar alltså, älskar verkligen backar. Det spelar ingen roll ifall jag cyklar, springer eller går det gäller det samma vad jag än gör så tar jag alltid i extra just backar. Det är så himla härlig känsla man får när man är uppe och känner att man klarade det. Sen får man ju såklart lite muskler på köpet och bättre kondition men det är en annan 5:a.

Nån dag denna vecka ska jag ta en sväng till sandtaget och springa några vändor upp och ner i dem härliga sandbackarna, Extremt jobbigt men superduber kul och bra träning.
//SANDRA

Åh älskade bägare...

Har märkt en sak och det är att frukosten blir så mycket godare ifall man äter den i en kopp! haha

Skönt att man idag inte har bråttom någonstans utan kan i lugn och ro sitta och fixa med bilder, kunna lägga ner mycket fokus och energi på dagens träning och inte behöva stressa runt som jag gjorde igår. Blev väldigt stressigt ett tag eftersom jag både skulle hinna med hästen och fixa iordning mig på 2,5 - 3 timmar innan vi skulle åka på bio men det var helt klart värt det, Harry potter och dödsrelikerna del 2 var grymt bra! Nån som har sett den? :D Jag är inte den personen som brukar sitta och gråta till filmer men ett antal gånger under filmens gång kände jag att tårarna börja rinna. Har ni inte sett filmen än ska ni absolut ta och gå och se den, ni kommer inte att ångra er. I så fall rekomenderar jag att ni går på 3D ! :D

Det första på dagens agenda är ett konditionspass för att sedan ta och städa klart mitt rum. I eftermiddag ska jag ta en sväng till stallet för en härlig barbacka tur sen smitar jag in i skogen för att gå på kantarelljackt. Nu banne mig ska jag hitta några fina och stora gulingar, har ni hittat några? :D

Idag fick det återigen bli en god bägare till frukost. I dagens bägare hade naturell yoghurt tillsammans med keso och en halv frusen och skivad banan. Över på det hällde jag musli och resten av den frusna bananen och toppade med en klick keso och mandelspån.

Naturell yoghurt
Keso
1 frusen banan
Musli
Mandelspån
Kanel

//SANDRA


Det gick superbra idag...

Planerna om att ta ett riktigt konditionspass idag gick åt pipsvängen när min kompis frågade ifall vi kunde gå och se på Harry potter ikväll och inte kan man säga nej till det precis. Har velat sett filmen jag vet inte hur länge och idag är nog den ända dagen jag, min syrra och min kompis kan gå tillsammans. Så istället fick jag stressäta lunch och rejsa ut till stallet och fixa hästen innan klocka 2 eftersom Helge förra ägare skulle komma och kolla för sista gången och säga hejdå. Sorgigt men sant men jag är glad att sista dressyr och hoppasset gick superbra. Kul att sluta när det går som bäst och inte när det går som dåligast! :D

Imorgon ska jag ta ett riktigt härligt men jobbig konditionspass, kanske utmana mig själv med intervallträning eller powerwalka en extra lång runda? Det återstår att se imorgon ! :D

//SANDRA

lyckat bak3 äggvitor
1 halv msk kakao
1 dl fiberhavregryn
0,5 - 1 dl valfri musli


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop alla ingredienser i en bunke och klicka ut degen som i en rektangel på en bakplåtspapper täckt plåt. Kör in plåten i ugnen i ca. 15 minuter. Ta ut dem, dela i 10 bitar och låt dem svalna. Sen har du riktigt goda bars :D

//SANDRA

//SANDRA

Välkommen hösten

Åh härliga  och underbara måndags morgon i höstväder! :D Hösten är på besök idag och jag vill bara hälsa den välkommen och hoppas att du vill stanna ett tag. Hösten är verkligen den månaden som jag mår bäst av. Vädret är perfekt för uteträning, mysigt med mörker, temperaturen och blåsten gör i alla fall mig full av energi och är även den vackraste månaden av dem alla. Idag är det rätt kylig, gråmulet och blåsigt alltså en perfekt dag för lite konditionsträning och även bakning. Det är just det som står på dagens agenda: konditionsträning och bakning. Vad som ska bakas får ni allt se senare idag men tror att det kan bli väldigt gott ! :D

Snart snarast införskaffa mig ett gymkort för nu börjar jag få en riktigt stor längtan efter att svettas på ett gym och träna upp mina muskler. Mitt mål är att innan Augusti är slut så ska jag äga ett gymkort, låter inte det som ett bra mål? hahah

Idag fick det bli en mycket god fil och kesellabägare med frusen banan och äppelbitar, ICA:s fruktmusli, nötter, torkade tranbär, torkade mango och kanel. Jag blandade först A- fil med fruktmuslin och la det i botten sedan blandade jag kesella med frusen banan och äpple och la över. Sedan bara öste jag på med lite mer frusna äpplen och banan, nötter, torkade frukter och den bästa kryddan av dem alla: KANEL! Åh vad jag älskar frukost! :D//SANDRA


Powerwalk: CHEK

Tummen upp för dagens underbart härliga powerwalk! :D

Trots att tröttheten tagit över mig  helt och hållet idag snörade jag ändå på mig gympaskorna och tog en powerwalk på 5 km. Då helt plötsligt började energin komma och jag lyckades verkligen få till en mycket bra powerwalkrunda. Först hade jag bara tänkt ta 4 km rundan men pågrund av att min helt plötsliga enerig tog en extra sväng genom samhället, förbi affärerna och avslutade runda hos farmor och farfar där det bjöds på middag. Kan man avsluta en underbar powerwalk bättre än att få en mycket god middag serverad på bordet ? :D


I slutet av dagens powerwalk fick jag upp en riktig turbo fart att det ibland övergick till jogging, det hände ett flertal gånger och tillslut gav jag upp och sprang den sista biten. Väl framme gick jag till affären en snabbis och köpte lite godsaker hem. Det som kom med hem var keso, kesella, ICA:s ekologiska fruktmusli och såklart bananer. Efter middagen drog jag hem och bytte om för att sedan cykla ut till stallet för att rida. Det blev ett härligt och lugnt ridpass tillsammans med Madicken och Johanna. Kvällen kunde absolut inte ha slutat bättre! :D//SANDRA


lyxlunch med räkor

Idag valde jag att lyxa till lunchen lite och gjorde iordning en mycket god räksmörgås. Så länge sedan jag åt det men när jag igår hittade räkor i frysen tog snabbt fram dem och la dem på ett fat i kylen för att tina. Sedan hjälptes pappa och jag åt och gjorde denna läckra räkmacka tillsammans. Den får 5 toastrar av 5 möjliga! :D Eller kanske 5 räkmackor av 5 möjliga haha

Nu ska jag i alla fall klä på mig och lägga mig i solen ett tag, sedan väntas powerwalk till stallet och ridning. Ikväll blir det bak och städning av rum, jag säger bara Jippi! :D

Räkmacka:

Ägg
Citron
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Dill
Polar vetekaka//SANDRA

Att våga

"Det finns inget hinder som du inte kan övervinna, ingen utmaning som du inte kan anta, ingen rädsla som du inte kan övervinna, oavsett hur omöjligt det ibland kan verka".

                                                                                - Erin Brockovitch

Du kan
Du vill
Du ska

Det är bara att våga anta utmaningar, våga chansa i livet, våga möta sina rädslor och övervinna dem. Man har ingenting att förlorar men heller ingenting att vinna om man inte vågar. Men om man istället skulle våga chansa, våga övervinna dina rädslor och anta utmaningar i livet stora som små, svåra som lätta kommer man att växa som person och öka sitt självförtroende.


Jag vågade inte ringa Emelie Brolin men jag gjorde det.
Trodde aldrig att jag skulle kunna springa stadsloppet men jag klarade det.
Var en gång i tiden rädd för att gå upp i vikt men jag kom över rädslan och mår nu toppen.
Jag vågade inte åka Balder men har nu åkt balder 2 gånger och ska verkligen göra det igen.
Var verkligen superrädd för mörker förut, vågade inte sova med lampan släckt, vågade inte gå ut när det var mörkt eftersom jag trodde att nån skulle mörda mig eller liknande. Nu har rädslan försvunnit nästan helt eftersom att jag vågade anta utmaningen att släcka lampan och gå i mörker.

Jag gillar att utmana mig själv och möta mina rädslor. Vissa kanske tycker att jag är en galning då jag lätt skulle kunna hoppa bungyjump (riktig), göra tandemhopp, ha en orm runt halsen, skulle lätt kunna hoppa upp på en häst som är galen och cykla vättern rundan. Jag skulle säkert vara rädd och nervös men jag skulle anta utmaningen och bara göra det. Ett liv utan utmaningar skulle nog vara det tråkigaste livet man kan ha! Utmaningar är det som gör livet roligt!

Har ni antagit en utmaning, mött eran rädsla eller övervunnit ett hinder?

I så fall, hur ni mått och känt er efter?

Så fort jag får råd ska jag göra tandemhopp. Fick välja mellan ridkläder, tandemhopp och shopping i födelsedagspresent men var i stort behov av ridkläder att jag valde det istället. Men nu samlar jag förfullt då jag verkligen vill anta denna utmaning.//SANDRA


dagens söndagsfrukost

Godmorgon! :D

Gud så trött jag är idag, gick och la mig halv 1 igår och vakna vid 9. Skulle lätt kunna gå och sova några timmar till känns det som men det är väll ingen ideé nu. Nej istället ska jag dona och fixa lite innan lunch och sedan powerwalka, då kanske jag blir piggare. Idag ska jag fortsätta med dem sakerna jag inte hann igår, fortsätta att planera inför hösten och städa klart rummet. Men kanske jag även kör igång ett bak, är så fruktansvärt baksugen och hittade ett mycket gott recept i blossomtidningen på bars :D

Idag kommer uppdateringen vara mycket bättre än igår kan jag lova. Har en del inlägg på gång som kommer att dyka upp under dagen, så håll utskik :D

Dagens frukost:

 

Idag blev jag så himla sugen på gröt eftersom det var ett tag sen så jag slog ihop en gröt på vetemjöl med fullkorn och rågflingor. I gröten körde jag ner hemmaplockade äpplen och öste sedan på med kanel, äppelbitar och lite nötter, mandel och torkad frukt. Mumsigt! :D Vad åt ni till frukost i morse?//SANDRA


Hemligheten med lycka..

"Hemligheten med lycka är att vara god vän med sig själv"
                                                                                           
                                                                                        
- de Fontenelle


Alla relationer kan inte vara på topp hela tiden utan det kommer att gå upp och ibland ner, som en bergochdalbana ungefär och det hör till. Det samma gäller relationen med dig själv, ibland är du bästa vän med dig själv och ibland ovän men oavsett vad som händer ska man komma ihåg att: Att hela tiden känna att man älskar, respekterar och stället upp för sig. OAVSETT VAD!!!
//SANDRA


En härlig lördagsmorgon i sol

Godmorgon underbara lördag! :D

Imorse vaknade jag upp prick klockan 9 och var alldeles för pigg och att somna om så jag gick upp och ordnade frukost till familjen. Det är jag som fixar med frukosten varje helg och när mina föräldrar är lediga vilket jag tycker är kul. Dock tycker nog inte mina föräldrar alltid det när dem får frukost alldeles för tidigt ibland. Idag slog i alla fall jag till på stort och lyxade till det med jordgubbsfil med nötmix, fruktmusli och massor av egna plockade skogsbär. Det var länge länge sedan som jag åt jordgubbsfil och till min förvåning tyckte jag faktiskt att det var gott ! :D Men jag kommer definitvt inte börja äta det för ofta pågrund av sockerinnehållet utan jag kommer hålla mig till osötade yoghurtar, filer, musli och bröd. Men ibland måste man faktiskt få unna sig någon lite onyttigare och lyxa till det rejält, det är ju faktiskt sommar for goodness sake!

Idag har jag rätt mångs grejer på gång som vanligt. Oftast lyckas inte hinna med allt men idag ska se till att allt jag vill få gjort ska bli det. Ska fixa med bloggen, sola, bläddra igenom några blossomtidningar, söka jobb, rida, ev. powerwalka, baka, städa rummet ( ser förjävligt ut) och göra en planering inför hösten. Vad ska ni göra idag? :D

//SANDRA


Resternas pyttipanna

Kvällens middag fick återigen bli en man-tager-det-man-haver. Gjorde iordning en pyt på råstekt potatis, pannbiff, köttbullar, tomater, röd paprika, lök och äggröra. Jag var absolut inte snål med kryddorna idag utan öste på massvis med olika kryddor som jag hittade i kryddhyllan bland annat grillkrydda, svartpeppa, basilika, salt, classic örter och örter provencal. Middagen blev väldigt lyckad och mättade min vrålhungriga magen redan efter halva portionen haha :D

Dagens frågor!

- Har ni lyckats gjort en jättegod middag av rester någongång?

- Var är det godaste ni gjort på en man-tager-det-man-haver?

//SANDRA


Kondition, mage och armar

Pigg, piggaren än piggast är jag just nu ! :D Precis avslutat ett mycket härligt träningspass som bestod av 4 km powerwalk och några styrkeövningar för mage och armar. Var ett tag sen jag tränade styrketräning så det var rätt jobbigt speciellt för mina icke så vältränade armar hahah Men man kan ju inte få vältränade armar om man inte tränar och står ut med det jobbiga. Ska bli så skönt när jag har skaffat mig ett gymkort så att jag kan börja träna styrketräning på riktigt. Visserligen kan man ju tränar styrketräning hemma men jag tror inte att jag kommer att nå mitt mål utan ett gymkort. Nu ska jag i alla fall slänga i mig något till lunch innan jag drar vidare till stallet. Ska cykla ut hade jag tänkt, så det blir ett dubbelpass idag kan man säga.


Styrketräning:

30 sitsup

1 min plankan

10 fällkniven

20 tricepshävningar
30 bicepscurl
20 armhävningar


//SANDRA


Fredagsmorgon i strålande solsken

Godmorgon, hoppas ni sovit gott och vaknat upp pigga och glada! :D själv är jag rättså pigg och glad och håller att taggar förfullt inför dagens träningpass. Ska ta en powerwalk så fort jag smält frukosten, har inte riktigt bestämt runda än men jag tror det blir en 4 km runda. Efter powerwalken ska jag styrketräna ute på gräsmattan, härligt va?! :D Kör en genomgång av magen och armar eftersom det är det som jag tränat minst dem senaste veckorna. I eftermiddag ska jag rida ut med min kompis och då kanske bli ett riktigt tufft benträning eftersom jag tänkte föreslå att vi ska rida i Jockeyläder. Mina ben kommer att vara sååååååå trötta ikväll, men vi gillart! :D

Idag laddade jag upp med något helt nytt, något jag aldrig testa förut och som blev supergott. Egen hemmagjord risifrutti med hallonkesella och bär som topping och en god macka med fil med musli som pålägg. När jag åt risifruttin väcktes många barndomsminnen till liv och för några sekunder förflyttades jag många år tillbaka. Risifrutti var något jag och min syrra åt jättemycket när vi var små men nu var det ett tag sen eller rättare sagt många många år sedan. Ni kan inte ana hur gott det var och jag måste säga att egen hemmagjord risifrutti är 1000000000000000 gånger godare än köpt hahaha Har ni provat gjort egen hemmagjord risifrutti någon gång? :DRisifrutti:

Blanda 1 dl kallt ris (kokt) med 2 dl fil eller yoghurt. Toppa risifruttin med kesella och toppa med frysta bär.

Macka:

Blanda ihop lite fil eller yoghurt med valfri musli, bär och ställ in i kylen. Lägg fil/yoghurt blandningen på en macka.//SANDRA


1 mil cykling med träningsvärk

Det blev ett riktigt jobbig cykelpass idag!

Med träningsvärk i benen satte jag mig på min cykel, växlade upp till 7:an och började trampa. Cykelpasset ledde till stallet eftersom ponnyn skulle ridas. Jag red lite hårdare idag så det blev lite muskelträning för benen också. Efter ridningen cyklade jag hem med dubbelt så mycket träningsverk än innan. Härligt ! :D

Nu är mina ben trötta och jag har bänkat mig framför tv. Imorgon funderar jag på att ta en springtur/powerwalk med styrketräning på det. Det var ett tag sen jag styrketränade så det ska bli riktigt kul.
//SANDRA


Välkommen till pannkaksbloggen, idag blir det....

Vad ska jag äta till lunch idag? Den frågan har snurrat i mitt huvud hela förmiddagen. Inga rester finns kvar, inget man heller kan göra en bra lunch av och inga grönsaker att göra en sallad av. Men däremot fanns det ägg, mjöl, fil, blåbär och hallonkesella så lunchen fick bli pannkakor igen. Jag vet inte hur många av mina senaste luncher som har bestått av just pannkakor men det är så himla gott, enkelt att göra och går så himla fort. Sen kan man göra pannkakor i oändligt många variationer. Idag valde jag att göra goda blåbärspannkakor och hade hallonkesella och fruktmusli till. SUPERDUPER GOTT! :D

Sandras blåbärs pannkakor:


1,5 dl grahamsmjöl

1 dl A - fil

Massor av frysta blåbär

2 ägg

Blanda mjölet och filmjölken. Knäck i äggen och ha i blåbären och stek som vanligt pannkakorna. Det blir ungefär 3 stycket.//SANDRA


En lyxig och god Torsdagsfrukost

Igår trodde jag verkligen att hösten var här på besök ärligt talat. Det spöregnade, haglade, blåste, åskade, blixtrade och ingen sol syntes till på hela dagen så det är mycket skönt att vakna upp idag och se solen strålar tränga sig igenom gardinerna och fönstret. Idag ser det ut att bli en toppen dag, nästan inga moln på himmlen men dock blåser det lite men det är inget mig emot, älskar när det blåser. Idag ska jag försöka bli klar med mitt CV och personligt brev så att jag äntligen kan börja söka jobb, skulle verkligen behöva ett helgjobb så att jag kan rida i höst. Har många ideér och saker som jag vill göra men för att kunna göra något av de jag vill så krävs det pengar och det växer inte på träd precis.

Idag ska jag ta mig en powerwalk efter lunch någon gång, såklart leder powerwalken till stallet eftersom jag ska rida idag. Funderar även på att powerwalka hem, passa på att vara ute och röra på sig när vädret ändå tillåter det. Idag ska jag även besöka en annan svampskog för att se om jag lyckas ha någon svamplycka. Skulle vara så himla kul att hitta några gula godingar.

 

Dagens frukost!

Idag fick det bli en lyxvariant av macka och en god blåbärsfil med kellogs i glas. Brödet är ett olivbröd och som pålägg gjorde jag iordning en god och lyxig äggröra med skinka, russin och nötter. Måste verkligen säga att denna äggröra blev mycket god och något jag verkligen rekomenderar.

Äggröra:

2 ägg

Skinka

Russin och nötmix

Yoghurt:

A- fil

Blåbär

Kellogs Special K//SANDRA


lyckad middag med oxfilé

Vi hade tänkt att äta på Tullhuset idag innan musikkrysset började men eftersom allt blev inställt valde vi att lyxa till med en god middag hemma istället. Vi grillade oxfilé, gjorde potatisklyftor tillsammans med lök i ugn, hemmagjort kryddsmör och stekte baconlindad sparris. Efter middagen sprang jag upp på mitt rum och hämtade idotkunskap och så körde vi det ett tag. Mycket skratt blev det! :D så vad säger man? kvällen blev lyckad trots allt, trots att det inte blev någon utemiddag och musikkryss. En kväll kan bli lika lyckad genom att laga en god middag, samla nära och kära och äta ihop, spela något spel och prata.

Nu börja kvällen att närma sig sitt slut, gästerna har gått hem och jag har slagit mig ner i soffa för att kolla på Criminal minds tillsammans med en skål yoghurt. Blev lite hungrig så här på kvällskvisten av någon anledning trots att jag åt mig mätt på middagen. Men om magen blev hungrig igen är det bara att slänga i sig något, om man går och lägger sig hungrig påverkar det sömnen ganska negativt. Brukar ni äta ett mål efter middagen och innan läggdax?//SANDRA

I ur och skur

Inget kan stoppa superduber hurtiga Sandra Åkerlund från att ta en springtur, inte ens spöregn, blåst och kyla. Vädret har varit kasst hela dagen med både åska, blixtrar, spöregn, hagel, kraftig blås och kyla men vad gör man om myrorna kryper i benen på en så att man nästan blir galen? Jo man väntar tills blixten har slutat, slänger på sig varma träningskläder, snörar på sig joggingskorna och skiter i att det regnar så klart. Vad gör lite regn och blåst egentligen? Nej här tränast det i ur och skur ! :D

Det var tänkt att
det skulle bli powerwalk idag igen men så fort jag klev ut ur dörren och började gå fort övergick det direkt till löpning. Så jag fortsatte bara att springa, springa och springa ända vägen till stallet ( 6 km). Detta är första gången jag springer sen stadsloppet och kul var det. Eftersom mina ben ville springa lät jag dem göra det men jag la ingen press på mig själv att springa fort utan försökte hålla en bra takt, lägga in lite små ökningar och bara springa på. Det kanske därför det var så roligt att springa idag eftersom jag inte hade någon press på mig. Förut sprang hela tiden med press att jag hela tiden skulle slå min tid, ta i för kung och fosterland och springa fort. Då tröttnade jag lätt på springningen ! Nu ska jag komma igång med springningen igen men ska se till att jag inte tröttnar på det utan istället se till att jag tycket det är kul.

Nu har jag precis hoppat ut ur duschen och ska börja fixa iordning mig för snart kommer gäster hit som ska äta middag här. Musikkrysset och middag på Tullhuset blev inställd på grund av dagens oväder. Men lika glad är jag för det men gladast är nog mina föräldras plånböcker! Tralalallallalalalalalalalallalalalalalallaala

//SANDRA

en god krovstroganof

Nu har jag precis slängt i mig lite korvstroganoff och en banan, nu ska jag bara vänta på det värsta av ovädret ska försvinna så att jag kan ta mig ut på en powerwalk till stallet. Har ni också oväder hos er?

//SANDRA

mm så gott ! :D

Godmorgon, har precis slängt i mig en hej dundrande god och mättande frukost. Nu taggar jag förfullt inför dagens alla aktiviteter som består av ridning, powerwalk/cykling, svampplockning och middag med musikkryss på tullen. Ikväll ska jag och min familj som sagt äta middag på tullhuset i trosa och vara med i deras musikkryss som dem har i kväll och vinna hela skiten :D Whis us good luck! :D

Ni undrar säkert
vad skjutsingen åt Sandra till frukost idag egentligen? Min frukost bestod av grötwrap med en yoghurt blandning och fruktmusli. Frukosten var så himla god och mättande att jag lätt kommer att hålla mig mätt ända fram tills lunch. En bra uppladdning alltså inför dagens träning och aktiviteter.


Grötwrap:

0,5 dl rågflingor

0,5 dl havregryn

0,5 dl dinkelflingor

3 dl mjölk

 

Koka gröten som vanligt och platta ut gröten på ett fat och plasta in. Lägg grötbottnen i kylen över natten.

 

Fyllning:

Naturell yoghurt

1 halv mosad banan

Rågflingor

Havregryn

Lite kellogs special

Tinade blåbär
Kvarg med hallonsmak


Blanda yoghurt med tinade blåbär, 1 halv mosad banan, rågflingorna, lite kellogs special och havregryn. Ställ i kylen över natten.


Dagen efter tar du ut grötbottnet ur kylen och steker den  tills den fått lite färg. Lägg bottnet på ett fat och bre ut yoghurtröran och strö över lite fruktmusli. Ät sedan som en tårta eller vik den som en wrap, valet är ditt! :D
//SANDRA


Tacos time ! :D

Idag när jag kom hem från stallet var borde uppdukat med tacos och runt borde satt en hel del roliga människor. Min och syrrans gemensamma kompis och en kille som heter Lucas hade kommit på besök för att äta med oss. Det blev en mycket trevlig kväll med god mat, trevligt sälskap, mycket prat och skratt.

Jag älskar verkligen tacos och extra gott blir det av någon anledning när man äter det tillsammans med andra. Jag och min syster blir nästan som ett barn på julafton när vi ska äta tacos hemma hahaha Tacos är något jag alltid tyckt om, ända sen jag var liten. I början hade jag bara köttfärs och tortillabröd men sen vågade jag ha i creame fraish och ost, sen vågade jag ha paprika i och idag provade jag faktiskt att ha gurka och isbergssallad i. Stolt över mig själv ! hahah :D


Idag har jag inte gjort så himla mycket förutom en del småpyssel. Har lyckats lägga ut 3 annonser, skrivit lite på mitt CV och personliga brev, ridit, letat svamp i skogen men mesta del av dagens spenderades tråkigt nog inne. Vädret var rätt fint på förmiddagen men efter lunch kom det hagel, oska och blixt så jag kunde inte ta mig ut förän vid 14.00 tiden. Jag gick till mitt hemliga kantarellberg där det i flera år har varit proppfullt med kantareller men i år har det inte kommit upp en ända :( Ska gå till en annan skog imorgon och se om jag har lite svamplycka då eftersom jag inte hade det idag. Har ni haft någon svamplycka i år? :D

//SANDRA


Man tager det man haver...

Idag fick det bli en sån här "man tager det man haver dag" till lunch. Såg att det fanns lite rester kvar i form av potatis, lite ägg, lite korv och bestämde mig för att göra min alldelese egen hemmagjorda pytt i panna. Älskar för den delen pytt i panna väldigt mycket speciellt när man använder korv i. Nu ska jag faktiskt klä på mig och bege mig ut i regnet för att se om jag har lite svamplycka i skogen, whis me good luck! :D

Brukar ha
stekt ägg med mycket lös äggula när jag äter pytt i panna men i dag rörde jag ihop lite äggröra och serverade det till pytt i pannan. Mycket gott kan jag lova och efter fotograferingen hällde jag naturligtvis på den viktigaste kryddan av dem alla, inget mindre än KETCHUP! ;D
//SANDRA

Godmorgon underbara tisdag

Godmorgon, först och främst vill jag tacka alla som läser min blogg och hälsa alla nya läsare välkomna till min hälsoblogg, hoppas ni fortsätter att följa min blogg i fortsättningen ! :D Idag ska jag ta min en vilodag och bara ta det lite chill. Kanske det blir en promenad i skogen och leta svamp och plocka blåbär, älskar verkligen svamp och blåbärsplockning hahah Ikväll kommer dem sista personerna som ska kolla på min ponny och ska själv visa upp honom innan dem prova, får se hur det går eftersom jag själv inte ridit honom på 2 dagar. Jag har en del småpyssel att göra idag såsom att göra klart mitt CV och personligt brev och söka lite jobb, lägga ut 2 annonser och kanske baka något, vem vet?!  Vad ska ni hitta på idag? :D

Dagens frukost
beståd av en davosbägare, kesomacka och ett glas med iskall kaktusfikon juice.


Davosbägare:

Naturell yoghurt

1 dl rågflingor

0,5 dl kellogs speciall

1 dl blåbär

1 halv mosad banan
1 halv banan ( frysen)

 

Blanda allt och ställ in i frysen över natten. Lägg in resten av bananen i frysen över natten. Ta ut den dagens efter ca. 1 timme innan servering elller tinna den lätt i mikron. Tänk på att denna davosgröt fortfarande ska vara något frusen när den äts. Ta ut den frusna bananen och skär den i bitar. Servera davosgröten med dem frusna bananbitarna och lite kellogs speciall.

Kesomacka

1 surdegsbröd

Keso

Supermix

 

Blanda supermixen med keson och bre ut det på mackan.


//SANDRA


Favoritrunda avklarad ! :D

Sådärja, då var min favoritrunda avklarad ! :D Vad är bättre än att powerwalka runt sin favoritrunda när man har mycket att tänka på? Solen lyste, vinden blåste lite lätt och solen värmde på rätt bra när jag gick. Idag hade jag inte lika mycket energi som jag haft dem senaste dagarna men jag powerwalkade på hela runda ut och försökte hålla en bra takt hela tiden och även öka lite när jag kände att jag orkade. Nu har jag powerwalkat 4 dagar i rad och funderar på att ev. ta en vilodag imorgon för att återhämta mig och sedan köra på igen några dagar i rad. Jag har märkt att det här med att köra effektiv träning ett par dagar i rad funkar mycket bättre för mig än att köra 1 - 2 dagar sedan vila osv. Ska nog börja med effektiv träning ett par dagar i rad från och med nu ! :D ´

Min favoritrunda som jag går är en runda på 8,9 km som tar ungefär 1,5 timme att powerwalka. Det är växlande terräng med både asfalt, grus, gräs och går säkert förbi minst 3 olika stall. Att runda är min favorit är nog just för den växlande terrängen och för att det finns så mycket att se. Det är inte bara tråkig asfalt och samma omgivning utan på vissa ställen är det skog, ibland går man igenom en gård, helt plötsligt måste man korsa en bilväg och sedan gå igenom ett litet samhälle. Ni förstår nog!  Har ni någon favoritrunda som ni brukar powerwalka eller springa runt? :D

Nu ska jag sätta mig ner och skriva lite, har lyckats rensa bort en del tankar när jag powerwalkade men en del är kvar. Ikväll ska jag till en kompis som ni kanske redan vet, då blir det movietime och säkert en hel del prat och skratt :D//SANDRA

Ett skepp kommer lastad ! med vadå?

Då kör vi en ny pannkaksrätt och denna gång gjorde jag en lite mer sötare variant. Man behöver faktiskt inte köra nyttigt hela hela tiden bara för att man tränar och driver en hälsoblogg utan nyttigt och hälsosamt kan vara att man faktiskt vågar unna sig sötare och onyttigare saker. Idag kände jag verkligen för att lyxa till det och unna mig något riktigt gott och lite onyttigare efter 3 dagars powerwalk och för att min ponny snart försvinner ur mitt liv (dock ej från mitt hjärta). Kände att jag verkligen behövde få tröstäta något gott, snart ska jag ut och rensa tankarna lite genom en powerwalk. Det är verkligen inte lätt att förlora någon som betyder så himla mycket för en och någon man älskar över hela sitt hjärta.

Denna pannkaksrätt gjorde jag grahamsmjöl, lite yoghurt, kakao, mosad banan och fiberhavregryn och klickade på en klick hallonkvarg och strödde på lite floursocker. Supermumsigt men väldigt mättande ! :D Nu är jag snart redo för en powerwalk, ska bara smälta maten lite till så att jag slipper få håll. Efter powerwalken kanske jag styrketränar lite ute i solen sen tror jag nog att sätter mig ner och skriver lite. Älskar att skriva när jag är lite deppig även om jag inte skriver något vettigt så hjälper det oftast. Vad brukar ni göra när ni är deppiga och har mycket att tänka på?
Vad tycker ni är bäst? Många bilder i ett inlägg på samma rätt eller 1-2 bilder?


Recept:

 

2 ägg

1 dl Grahamsmjöl

1 dl fiberhavregryn

1 mosad banan

1 tsk kakao

0,5 dl naturell yoghurt


Blanda ihop allt och stek pannkakorna på mellanvärme tills dem är fasta.

 

//SANDRA


Måndag igen :D

Jahapp, då var det måndag igen. Ny vecka med nya utmaningar som väntar, ska börja träna som vanligt igen denna vecka vilket kommer att bli konditionsträning 4 -5 dagar plus styrketräning. Helt underbart kul ska det bli att äntligen komma igång på riktigt. Denna vecka kommer konditionsträningen att bestå av powerwalk och kanske slutet av veckan ska faktiskt ta mig en springtur för efter gårdagens 100 meter jogging undan regnet blev jag så himla sugen på att börja springa igen. Idag ska nog ta mig en rask promenad runt kumla som är ungefär 1 mil och ikväll ska jag hänga med min andra bästa kompis som jag inte sett på typ 2 månader. Det ska bli som himla kul ! :D Men annars idag händer det inte så himla mycket förutom att det ska komma några och provrida min ponny :( Ska bli så tråkigt när han blir såld, inte kunna hänga i stallet 24/7 och inte rida varje dag. Tror inte att kommer bli så mycket ridning i häst tråkigt nog men jag får väll satsa på annan träning istället :)

Nej nu ska jag sluta deppa, morgonens frukost var i alla fall jätte god ! :D Köpte hem keso igår så jag gjorde iordning en supergod kesobägare med äpple, kanel och mandelspån. Hur gott lät inte det? :D Till kesobägaren grillade jag en frökuse och bredde på filadelfiaost, skinka, salami och paprika. Åt ni något smarrigt till frukost? :DKesobägare


1 dl keso
1 äpple
lite mandelspån
kanel

Skiva halva äpplet i små bitar och blanda med keson. Häll keson i en skål eller liknande och strö över mandelspånen och kanel. Skiva resten av äpplet i båtar och dekorera med.

//SANDRA


Underbar powerwalk i regnet :D

Denna dag började med spöregn, oska och blixtrar och jag tänkte "jahapp då blir det väll en innedag". Men det splittrade i benen så jag kunde verkligen inte hålla mig undan för en powerwalk och som tur var slutade det oska och blixtra men regnet fortsatte tyvärr. Men visst är det skön att träna i regn även om jag föredrar sol?!

Tog min vanliga runda på 6 km som leder till stallet. Hade som igår mycket energi så jag bestämde mig för att ta ut mig helt och powerwalka så fort jag bara orkade, lyckades hålla den farten jag kom upp i hela vägen utan att få håll. Eller i början fick jag lite håll men den försvann efter ett tag. Under hela powerwalken dugade regnet lite lätt men när jag nästan var i stallet började det verkligen att spöregna så jag sprang sista biten, då kändes det verkligen i vaderna. Jag älskar verkligen att träna när man känner att man har energin så att det räcker och blir över, kunde lätt att powerwalkat hem också ifall inte regnet hade öst ner så mycket som det gjorde. Imorgon ska jag nog ta ytterligare en powerwalk fast då tar jag nog en annan runda, kanske milen?  Hur långt brukar ni powerwalka ? :D//SANDRA


mysig söndagsfrukost

Åh vad jag älskar denna söndagsmorgon!

Godmorgon alla underbara människor ute i världen, hoppas ni får en underbar dag! Jag är på strålande humör av någon anledning trots att regnet bara öser ner, oskan mullrar och inga tecken på sol syns till. Förmodligen uppstod mitt strålande humör av dagens frukost som beståd av en god äggmacka med olika tillbehör och en superdelicious sommardrink. Kan man starta dagen på ett bätttre sett? :D Det ända som saknades var en morgontidning men ersätte tidningen med bra musik istället. Det som spelades till frukost var bland annat timbuktu - resten av ditt liv, Shakira - loca, Rihanna - Man down, Beyoncé - Run the world och Grotesco - bögarnas fel. Idag ska jag försöka ta mig en powerwalk lite senare men annars ska jag försöka få iordning på min design. Lyckade fixa designen igår innan jag drog till stallet men när jag kom hade det hänt något så jag fick börja om. Det som har kvar är att fixa bredden på bloggen så att jag kan ha större bilder utan att dem skärs av när jag publicerar inläggen. Kan erkänna att även om jag är en datanörd så suger jag på allt som har med design och sånt att göra hahaha Nån som är bra på det här med design som vill hjälpa mig? :D

Sommardrink:

Naturell yoghurt
Kaktusfikon juice
Isbitar
Hallon

Macka:

Olivbröd
Ägg
Leverpastej
Fetaost
Salami
Färsk basilika
Klippt gräslök

Visst låter det gott? :D

//SANDRA

Roligt med powerwalk, mindre kul med en vattenblåsa och skavsår

Träningsmotivationen börjar äntligen att komma tillbaka och jag har nu 2 dagar i rad tagit mig en härlig powerwalk på 6 km i strålande sol. Trodde imorse att det skulle bli en innedag efter som regnet öset ner men efter regn kommer solsken brukar man ju säga och det var just det som hände. Himmlen sprak upp och solen kom fram efter lunch, perfekt tajming eftersom jag planerat att powerwalka då. Självaste powerwalken gick jättebra, hade jättemycket energi och orkade hålla samma tempo hela tiden. Idag fick jag heller inte lika mycket håll som jag fick igår och kunde faktiskt öka tempot lite i intervaller. Powerwalk är riktigt bra konditionsträning har jag märkt och riktigt roligt också. Hur många av er brukar powerwalka? :D

Powerwalken gick som sagt superbra idag men dock märkte jag när jag kom hem att jag hade fått en stor vattenblåsa och skavsår på hälen. Så det fick bli att lägga på ett skavsårsplåster och hoppas på att den försvunnit tills morgondagens powerwalk. Håller också tummarna på att vädret är lika fint imorgon som de har varit det senaste dagarna.//SANDRA


Mysig och god lördagsfrukost

Imorse vaknade klockan 09.30 och hörde regnet smattra i marken, kanske inte världens bästa väder att vakna till men måste verkligen erkänna att regn kan vara riktigt mysigt ibland. Idag har ingenting inplanerat förutom en sväng till stallet senare så jag ska bara ta det lugnt och lata mig lite till som vanligt hahaah Nej idag ska jag försöka att vara motsattsen till lat och faktiskt göra lite vettiga saker som att städa rummet, fotografera, blogga och kanske ta en rask promenad eller cykeltur. Vad ska ni hitta på? :D

Lyckades göra en rikitgt god frukost imorse!

Mamma hade köpt hem ett mycket gott olivbröd igår till frukost efter att jag ätit upp min så idag beslag tog jag det sista brödet som fanns kvar. Först kom jag inte på vad för pålägg jag ville ha men sen hittade jag filadelfiaost och salami och då började fantasin komma igång. Det fick bli en salami och filadelfiaost macka med banan, valnötter och ringlad honung. Låter inte det smarrigt? :D Till denna goda macka hällde jag upp ett glas apelsinjuice och lade ner lite isbitar. Har inte provat ha isbitar i juicen tidigare men ska definitivt börja med det från och med nu, så himla gott och avsvalkande ! Vad åt ni till frukost i morse? :D//SANDRA


dagens powerwalk och middag

Idag på eftermiddagen tog jag mig en dunderskön powerwalk till stallet, så skönt att äntligen komma igång med träningen efter Juli månads uppehåll. Under Juli har jag typ inte tränat någon kondition alls eftersom jag har jobbat och dem dagarna jag varit hemma har jag inte haft någon ork alls att träna. Nu har jag också blivit lite lat och allt för bekväm av mig så det har inte blivit så mycket träning sen jag slutade jobba i söndags. Så idag var det det första riktiga konditionspasset på länge förutom några cykelrundor. Fick håll efter bara 10 minuter men körde på i 40 minuter till i samma takt. Nästa vecka ska jag VERKLIGEN ta tag i träningen igen och lägga in minst 3 riktiga konditionspass i form av powerwalk och se till att cykla till stallet så mycket jag kan. Springningen ska jag ta det lugnt med eftersom jag inte känner någon större motivation för, tar tag i det till hösten när det blir lite kyligare. Är ni bra på att träna nu när det är så varmt?

Dagens middag

Beståd av en grillad biff med kappa tillsammans med råstekt potatis och sparris, mumsigt! :D

//SANDRA

morgonens frukost i gräset

Hann aldrig att uppdatera om min frukost imorse så jag gör det nu istället! Hade ovanligt svårt i morse att bestämma mig för vad jag ville äta. Inspirationen saknades plus att vi inte hade så mycket saker att göra en god frukost av hemma. Både frysen, skafferiet och kylskåpet som alltid brukar innehålla en massa godsaker är nu nästan helt tom på sånt man kan använda till frukost. Kanske dax för ett besökt på affären?

Lyckades i alla fall få ihop en god frukost av det lilla vi hade hemma. A - fil med egna plockade blåbär och fruktmusli och en god macka med fetaost, leverpastej och valnötter. Gillar verkligen att smaksätta min fil och yoghurt med bär speciellt blåbär och hallon, så himla somrigt! :D
//SANDRA


Äggröra med sidfläsk fick bli dagens lunch

Blev väldigt sugen på äggröra i morse när pappa gjorde iordning det till sig själv som frukost. Så då bestämde jag mig för att själv göra iordning det till lunch och äta ägröran tillsamans med knaperstekt sidfläsk. Riktigt smarrigt blev det! :D Enkelt och god lunch som mättar lagom. Nu ska jag bege mig ut på en rask promenad till stallet i dagens underbara värme, men första ska jag smörja in mig från topp till tå.


Kryddade äggröran med svartpeppar, salt och lite paprikakrydda.

//SANDRA

6 timmar i solen

Hallojsan allihopa, hoppas ni haft det i dagens stekheta värme! :D Jag har nog haft det lite för bra i solen och återigen bränt mig. Detta måste nog vara den värsta brännan jag någonsin haft, STOR skillnad mellan där jag haft bikini och inte bikini hahaha Drog ut tillsammans med min kompis  och hennes familj med deras båt till askö för att sola och bada. Råkade somna en stund i solen när jag låg på magen och brände hela ryggan ganska så rejält och brände sedan magen lika rejält, finns ingen del på min kropp som inte är illröd hahaha Men jag får helt enkelt skylla mig själv som slarvar med att smörja in mig och låg i solen i 6 timmar varav 5 - 10 minuter i vattnet. Nu när det svider över hela kroppen och huvudet dunkar hade jag önskat att smörjt in mig bättre, så lätt att vara efterklock ellerhur!?


Mår inte så himla toppen just nu, drack jätte dåligt under dagen och har förmodligen inte heller fått i mig tillräckligt med salt heller. Efter ridningen idag var jag tvungen att snabbt slänga i mig en salamimacka och ett glas ramlösa för att inte bli ännu mer yr än vad jag redan var. Imorgon ska jag vara noggrannare med att dricka vatten, få i mig salt och SMÖRJA IN mig! Men visst är det härligt med lite färg på sig hahahBilden har inget med denna dag att göra utan är från när jag och släkten var i turkiet. Just nu när kroppen svider längtar jag inte så mycket efter den stekheta solen i Turkiet men alla andra dagar längtar jag så sjukt mycket tillbaka. Har så himla roliga minnen därifrån blandannat forsräning och bananbåt. Någon som varit i Turkiet? :D

//SANDRA


enkelt med rökt makrill

Dagens middag beståd av något så enkelt men ändå som himla gott. Medelhavskryddad rökt makrill med en god sallad är nog bland det godaste man kan äta en sån här varm och skön sommardag. När solen stekt på under en hel dag brukar man oftast inte orka laga eller äta någon större middag, då passar denna fiskrätt utmärkt eftersom du kan köpa medelhavskryddas rökt makrill färdig på affären. Servera makrillen med en god sallad och du har en komplett middag som mättar perfekt utan att behöva lägga ner någon enerig och tid alls på att laga något. Njut istället av dagen och var ute så länge det bara går istället för att stå och svettas i ett kök.Medelhavskrydda rökt makrill ( köpt) med sallad bestående av broccoli, tomater, gurka och isbergssallad.

//SANDRA

warm morning with frozen yoghurt

Denna dag bjuder på strålande sol sken och värme, vilken tur att jag förbredde frozen yoghurt igår. En jätte god frozen yoghurt med mina favoritsmaker som är banan och hallon. Så himla gott att äta riktigt kallt när solen steker på som den gör idag och jag tror nog att jag ska tillbringa hela förmiddagen och lite efter lunch till att steka lite själv i solen. Har absolut inga måsten som ska göras idag förutom stallet senare ikväll och ev. lite powerwalk om jag orkar. Äntligen känns det som om jag faktiskt har sommarlov! :D Vad ska ni hitta på denna underbart fina och varma dag? :D

Blanda yoghurt, hackade hallon och bananer och lägg den i en plastburk i frysen över kvällen. Ta fram yoghurten dagen efter och låt den tina lite. Den ska inte vara rinnig men inte heller stenhård. Servera frozen yoghurt i ett vin glas antingen som den är eller med valfritt tillbehör. Vill du äta frozen yoghurt till frukost kan du ifall du vill ha den lite mer mättande blanda i lite musli, supergott det med ! :D Efter fotograferingen idag hällde jag frozen yoghurt i en skål och blandade i lite fruktmusli, mumsfilibabba säger jag bara haha

//SANDRA

Ytterligare en pannkaksrätt


3 pannkakor

1 dl grahamsmjöl
1 dl mjölk
2 ägg
supermix
saltåskvarnsmusli

Blanda alla ingredienser i en bunke och stek sedan pannkakorna på mellanvärme tills dem är fasta och fått färg. Servera med en god hemmagjord kesoblandning

Kesoblandning

Keso
supermix

Blanda lite tinade bär tillsammans med keso och frusna bär. Servera denna goda kesoblandning till pannkakorna.  Strö över lite nötter om man vill. Superduber gott! :D

//SANDRA


en spontantripp till trosa hamn

Igår kväll drog jag och min alldra bästa kompis på en spontantripp till trosa hamn för att käka mjukglass. Har varit sugen på mjukglass under hela Juli men har ju jobbat nästan hela tiden så tiden har inte funnits. Men igår frågade min kompis ifall vi kunde cykla ner och ta en mjukglass, något som vi planerat länge men som aldrig blivit av. Så härligt att äntligen vara helt ledig från jobb vilket jag inte varit på 6 veckor, nu kan jag äntligen njuta av sommarlovet och göra sånt man ska göra: Äta mjukglass, sova, njuta, bada och bara chilla. Ligger lite efter med det, har inte sovit bra alls under 6 veckor, endast käkat 2 glassar och badat en gång. Dem 3 sista veckorna som är kvar nu ska jag verkligen ta igen allt jag missat.

Måste bara säga att jag älskar mjukglass med tuttifruttiströsel. En favorit som har hängt med i flera år, enda sen barnsben. Det ska vara mjukglass i våffla och gärna med choklad i botten men dessa våfflor är svåra att hitta och om man hittar dem är dem slut :( Men mjukglass i vanlig våffla går lika bra och det är så gott. Gillar ni mjukglass? :D

Gårdagen var hur underbar som helst. Vi cyklade ner till hamen och köpte oss en mjukglass sedan gick vi runt genom hela trosa och bara pratade om allt mellan himmel och gjord. Vi har inte träffats knappt på 6 veckor trots att vi bor 2 kilometer från varandra så vi hade mycket att prata om. Efter det cyklade vi hem till henne och chillade ett tag. Klockan 23.00 var klockan när jag drog hem i mörkret och satte mig i soffan framför en film och gick sedan och la mig 01.00.  En perfekt kväll helt enkelt! :D


 //SANDRA


RSS 2.0