Backträning del 2

Hur viktigt är tekniken vid backträning?

När det gäller teknik så är den ungeför densamma oberoende på vilken backa man springer men man ska tänka på att det är svårt att hitta en bra och jämn rytm. Därför får man man helt enkelt dla upp backen i tre delar.

I del 1 så gäller det att under de första 50 meterna innan självaste backen få med sig farten och försöka hålla farten fram till dess att det inte längre går att ta det långa stegen.

Andra delen är mittendelen på backen som också är den brantaste. Här gäller det att ta små och snabba steg och glöm inte bort att trycka på ordentligt med benmusklerna så att du skjuter upp hela kroppen.

Den sista delen är när backen börjar plana ut och det är dags att hitta tillbaka till den rytm man hade innan backen. Detta är en väldigt viktig del av träningen.

Tänk så här när du tränar backar:

När du springer backar är det bra att koncentrera dig på din kroppshållning, när du springer uppför. Överkroppen ska vara upprätt och luta dig absolut inte framåt! Undvik att sjunka ner med rumpan och forma överkroppen till en potatissäck. Höfterna skjuter fram bålen. Armarna ska svinga utan att axlarna börjar röra sig sidledes. Frånskjutet är mer markerat och knäna lyfts högre än vi vanlig distanslöpning. Trots alla dessa förmaningar ska allt ske under maximal avslappning, precis som vid alla annan löpning





Del 3: Övningar

//SANDRA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0