Let´s talk about Anna Skipper

Alla har väll nån gång sett programmet "Du blir vad du äter" ?

Ett program som leds av hälsoexperten Anna Skipper. I programmet får vi följa en rad kraftiga/överviktiga människor som under 8 veckor ska få en sund vikt och livsstil. Det bjuds på bönor, alger och en rad olika "mirakelkurer" t ex en skum dryck som ska värka utdrivande och maxa fettförbränningen. Det är absolut förbjudet att äta något som hon inte tycker är nyttigt och om hon kommer på personen får man ett straff i form av hård träning eller liknanade. 


I mina ögon är Anna Skipper inte proffessionel bara allmänt flummig. Visserligen minskar människorna hon hjälper i vikt och hon kan ju säkert en hel del om näringslära men hon är alldeles för extrem. Dessa stackars människor sätt i en kost med ett minimalt intag av kolhydrater och mycket mat som faktiskt är bra att äta tas bort. Har ni t ex sätt när hon rensar ut dessa människors kylskåp, hur mycket bra mat som faktiskt slängs?  En bra kost för alla människor ska vara jämt fördelat mellan kolhydrater, protein och fett, en sådan kost mår man bäst av.


Jag tror att programmet ska funka som någon slags skrämmselpropaganda till hela Svenska folket att inte vara överviktiga. Det som jag tycker att Anna Skipper gör fel är att hon är för extrem när det gäller hur man ska leva en sund livsstil. Det ska vara okej att ta en chokladbit eller en glass ibland men man bör ju dock inte göra det jämnt. Man måste ju ha en bra balans!


 Jag tycker att programmets upplägg inte är något vidare bra utan väldigt orättvis mot dessa människor. På en timme får vi följa dessa personer som under 8 veckors tid ska lära sig äta rätt, träna och gå ner i vikt. Men vilka scener får egentligen se? Jo när dem misslyckas med träningarna och när dem smyger i sig en choklad bit ihop om att Anna Skipper inte ska märka men just i det ögonblicket dyker hon upp med pekpinnen. Jag tycker inte att dessa scener är roliga att se men visst det höjer ju tittarsiffrorna och det är väll vad man är ute efter eller? Jag tror nog att fler skulle bli inspirerande att se när dem lyckas i alla fall blir jag det. 

Tycker dem ska byta programledare till nån mer vettig person som har ett sunt förnuft vad gäller kost, hälsa och träning. Vem tror ni skulle kunna ersätta henne?


Tänkte avsluta detta inlägg med att avslöja att Anna Skipper fuskar hon också. Det hon lär ut håller hon inte själv. För ett tag sen sågs hon äta pizza på en pizzeria och säger till kameranmannen " du filmar väll inte det här? ". Men hallå, varför lära ut något som man själv inte står för. JÄVLIGT DÅLIG STIL! 


Kom ihåg:
I en bra kost ska man kunna äta av allt men av vissa saker måste man äta mindre av och inte hela tiden. Godis, chips, läsk och fika osv. kan ibland var gott och musigt för både själen, kroppen och knoppen. Det ända som gäller är att hitta den rätta balansen.



BORT MED ANNA SKIPPER OCH GE OSS EN RIKTIG OCH ÄRLIG KOSTRÅDGIVARE ISTÄLLET!

//SANDRA



Kommentarer
Postat av: Viktoria

Ja, dom är supersnygga! :D

2011-05-03 @ 17:52:09
URL: http://imtoooldforthisshit.blogg.se/
Postat av: Sofia

Bra skrivet! Håller med dig! :)

2011-05-03 @ 19:23:09
Postat av: P

Jag håller definitivt med om att hon är extrem(sen kan man ju fråga sig hur mycket hon bestämmer själv i programmet, kan ju vara många personer). Och visst håller jag med om att det hade varit kul att se när de går bra för dem. Hur de tränar, när de går och shoppar nya kläder osv. Men hade det verkligen varit kul om man aldrig fått se hur dåligt det gick innan? Då är det helt plötsligt bara ett program om någons vardag - om det inte finns något att jämföra med. Sist tycker jag inte man måste leva som man lär, egentligen. Huvudsaken är att man hjälper människor som vill bli hjälpta till att bli de som de vill vara. Då är jobbet slutfört. =)

2011-05-03 @ 21:25:40
Postat av: Mikaela

jag tycker inte anna skipper är så jävla snygg själv haha!!

2011-05-04 @ 10:55:22
URL: http://matverkstan.wordpress.com
Postat av: carolina

heter det inte "du _'r_ vad du äter"? :o

2011-05-04 @ 21:17:55
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Anonym

tycker inte hon tar bort kolhydrater i kost. Det jag ser är att hon ersätter tomma kalorier med mer näringstäta. Både för att öka vitamininnehåll, fibermängd och mineraler. Fibret hjälper mättnadskänsla, rensar tarmen, hämmar kolhydratsintaget i tunntarm och kan även sänka kolesterol som tex. med B-glukaner. Detta tycker jag är bra om en person vill gå ner i vikt och ändra sina matvanor. Programmet i sig är ett mediainriktat program som ja, lite överdrivet på vissa ställen. Men det är en del i att ha ett populärt program. Att någon har sett Anna Skipper äta pizza tycker jag är mer stalkeraktigt än uppmärksammande. Bara för att hon jobbar som kostexpert ska hon inte få gå ut med sina vänner och äta nått gott nån sällsynt gång?

Varför kritisera nån som hjälper människor med sina liv? finns bättre personer att kritisera. LCHF debatten är roligare att följa!

2011-05-27 @ 14:39:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0