Tio skäl att dricka mer vatten!

Jag är extremt dålig på att dricka vatten vilket ha lett till att oftast får huvudvärk på kvällarna. Jag vet mycket väl att jag behöver dricka mycket vatten under dagen för att undvika huvudvärk men ändå så gör jag det inte. Har också märkt att min hud blivit dålig likaså håret och är oftast uttorkad i munnen med mera. Så nu ska jag försöka bryta denna dåliga vana och dricka i alla fall 3 - 4 glas vatten om dagen för då tror jag att huvudvärken kommer försvinna och att min hud och hårkvalite bli bättre.  Är ni bra på att dricka vatten? :D

Här nere får ni tio bra skäl till varför man bör dricka vatten!


Träna bättre

Visste ni att en vätskeförlust på bara 2 procent av kroppsvikten ( 1 - 2 liter vatten) minskar prestationsförmågan med upp till 20 procent. En australisk undersökning av en grupp manliga idrottare visar att ju bättre vätskebalans idrottare har, desto längre tid ligger kolhydratdepåerna kvar i musklerna.


Få bukt med smärtorna

Visste ni att en vanlig orsak till t ex. huvudvärk kan vara vätskebrist. Om du vill undvika att få huvudvärk är det bra att ladda upp med mycket vatten under dagen. Men om huvudvärken ändå kommer och smärtstillanade medel blir nödvändigt är bra att dricka mycket vatten till för att undvika magvärk. Om du får baksmälla efter en krogsväng beror det oftast på uttorkning. Spara på tabletterna och drick massor av vatten innan du lägger dig!


Undvik förkylningar

Visste ni att slemhinnorna i mun, hals och näsa är välförsedda med antikroppar som bekämpar de virus du andas in eller får i dig via mat och dryck. Får du inte i dig tillräckligt med vätska torkar slemhinnorna ut och blir mottagliga för infektioner som kan orsaka förkylningar, halsfluss och hosta.

Gå ner i vikt

Visste ni att genom att dricka mycket vatten kan man öka chanserna att gå ner i vikt. Det beror inte bara på att vattnet tar plats i magen så att hungerkänslan minskar, utan också på att organismen förbrukar cirka 125 kalorier på att värma upp vattnet till kroppstemperatur. Ett glas vatten kan också snabbt hjälpa dig att hålla hungerkänslorna i schack tills nästa måltid.

Res utan obehag

Visste ni att det är inte bara tidsskilnaden som kan orsaka trötthet och svullna ben under en lång flygresa. Denna torra luften på planet suger ur mycket av vattnet som finns i kroppen så att du blir uttorkad. Luften ombord innehåller mindre syre och det blir därför svårare att andas och vätskeförlusten ökar. Därför är det viktigt att både innan och under flygresan dricka vatten. Undvika sånt om är vätskedrivande såsom alkohol och drycker med koffein.


Slipp förstoppning

Visste ni att ifall du dricka mycket vatten så hjälper det kroppen att utnyttja de fibrer som finns i maten och hindra att du får förstoppning. Fibrerna i maten behöver vatten för att fungera i tarmsystemet. En del fibrer löses i vattnet och bildar en geléaktig massa som underlättar matsmältningen. Andra är olösliga men suger ändå vätska till sig när de passerar tjocktarmen.

Vackrare hud och hår

Visste ni att det är lika viktigt med vatten för huden som all världens lotioner och krämer utanpå. Hudceller som är välfyllda med vatten håller huden mjuk, fuktig och vacker. Under mer krävande fysisk aktivitet stimulerar svetten dessutom oljeproducerande körtlar i hårsäckarna att utsöndra olja och det bidrar till att håret inte torkar ut utan håller kvar fukten.


Få hjärnan i toppform

Visste ni att en mycket vanlig orsak till trötthet är vätskebrist. Uttorkningen verkar förslöande på din koncentrationsförmåga, koordinationsförmåga och reaktionstid. Känner du dig slö och okoncentrerad så drick ett eller ett par glas vatten - det finns stora chanser att det hjälper.


Förebygg njursten

Visste ni att ifall du dricker vatten i stora mängder  kan du förebygga smärtsamma njurstensanfall. Genom att öka vätskeintaget förtunnas urinen och motverkar att det bildas saltkristaller som med åren utvecklas till njursten.


Snygga muskler

Visste ni att vatten ger fasta muskler. Muskler består primärt av vatten, inte av protein som många tror. Därför är det viktigt att dricka vatten för att bibehålla fasta muskler.

//SANDRA

 


Kommentarer
Postat av: sannalitens.blogg.se

Svar: Okej, du vann :) Hur mår du idag då?



Kramar, Sannalitens.blogg.se

2011-03-22 @ 10:46:45
URL: http://sannalitens.blogg.se/
Postat av: behnaz

fin blogg du har!

2011-03-22 @ 10:55:51
URL: http://birdseye.blogg.se/
Postat av: GBP

Jag märker på min hud om jag dricker för lite vatten. den blir torr och narig. Bra inlägg detta:-)

2011-03-22 @ 12:12:58
URL: http://healthaboveall.blogg.se/
Postat av: Evelina

Min kompis fick vattenförgiftning :O! Det var helt sick!

2011-03-22 @ 21:32:25
URL: http://evelinablomqvist.blogg.se/
Postat av: Linda Zetterman

grym blogg. tack för alla bra tipsen! :)

2011-03-23 @ 11:59:47
URL: http://lindazetterman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0