den nyttiga laxen







Dagens hälsotips är lax! Det är fantastiskt gott, bra för hyn, mättande och otroligt nyttigt. En del läkare hävdar att den som äter lax till lunch och middag tre dagar i rad ser en stor skillnad på sin hy bara efter tre dagar. Isn´t amazing? Man kanske ska testa det någon och se om det värkligen stämmer :D

Något annat som är bra med lax är att innehållet av högklassigt protein, B-vitamin, D-vitamin, Selen och Magnesium är stort. Lax är också en fet fisk som innehåller rikligt med nyttiga fetter. Framför allt innehållet lax Omega 3-fettsyror som är viktigt för bland annat hjärnans funktioner, kärlen, synen och nervsystemet. Undersökningar visar dessutom att omega3 är bra för humöret och motverkar mentala sjukdomar som ADHD och depression. Dessutom är den bra för minnet och brist på Omega 3 har bland annat kopplats till dyslexi.

Lax är en av kostrådgivarnas favoritmat och det är inte så svårt att förstå !


Grillad teriyaki lax:

Ingredienser (4 portioner):


600 g skinnfri laxfilé 

3 dl soja

0,75 dl torr sherry

5 msk socker

2 pressade vitlöksklyftor

2 msk riven färsk ingefära 

Tillagas så här:

Blanda marinaden och rör tills sockret är löst. Skölj och torka av laxen med hushållspapper. Skiva laxen i små portionsbitar, gärna så det blir två var. Lägg laxen i en form och häll över hälften av marinaden. Täck formen och ställ laxen i kylskåp att dra ca 2 timmar.


Sätt på grillen och ta fram laxen så den får stå i rumstemperatur en stund. Lägg laxen i en ugnsform eller på galler över en liten långpanna. Grilla 3-5 minuter per sida, vänd laxen en gång och pensla med marinad.


//SANDRA


Kommentarer
Postat av: Emelie

SV: Tack så mycket! Tycker att din blogg verkar väldigt bra också :) Mitt mål med träningen är för tillfället att gå ner mina sista extrakilon nu när sommaren redan är här, det har gått så himla fort, inte sant?

2011-06-09 @ 23:48:54
URL: http://emptypages.blogg.se/
Postat av: Sofie

Lax i mitt <3, lax är aldrig äckligt man kan alltid äta det och variera i mängder


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0