Inga förbud så långt ögat kan nå

"inte fika mer än en gång i veckan", "inte äta mer än 5 frukter om dagen","inte äta efter klockan 7 på kvällen", "inte äta godis på ett år", "måste träna hårt pass för att kunna unna sig något gott", "inte ta en extra portion fast att suget efter mer är stort". Förbud, förbud, förbud och återigen förbud.

I min kostfilosofi ingår inga förbud utan man ska kunna äta vad som helst och närsomhelst. Inga förbud så långt ögat kan nå. Men vill bara inflika lite snabbt att jag går inte emot det här med att man bör äta nyttigt och bra för vår hälsas bästa. Men ingenting ska handla om förbud!


Har ni tänkt på att vad förbud ställer till med? Om du skulle förbjuda dig själv att inte äta godis på ett år, hur kommer din hjärna att reagera? Kommer den att ställa in sig på att inte äta godis eller kommer begäret efter godis öka?  Jag tror att hjärnan garanterat kommer att ställa in sig på att vilja ha mer godis och begäret kommer att vara värre än innan förbjudet.

Om du testar någon gång och säger så här: "köp ingen glass" eller " Titta inte på gubben som sitter på parkbänken" eller " tänk inte på en elefant". Vad tror ni händer? Inte kommer du att strunta i att köpa en glass, du kommer definitivt tänka på en elefant och du kommer definitivt kolla på gubben som sitter på parkbänken. Psykologiska rön avslöjar att vår hjärna inte har möjlighet att uppfatta ordet inte. Ordet Inte uppfattas negativt i hjärnan och därför kommer hjärnan helt och hållet strunta i ordet och istället fokusera på orden runt omkring, alltså köpa en glass, en gubbe på parkbänken och en elefant. Testa och se!


På min blogg kommer att vara stenhård med att inga föbud ska förekomma. Mina tips, fakta inlägg, träningsinlägg och recept är till för att inspirera andra att leva ett hälsosamt liv utan en massa krav och förbud. Sen är det upp till er om ni vill följa dem eller inte. Ni ska inte känna er tvingade till någonting.





Ikväll ska jag unna mig något jättegott som jag inte ätit på länge. En marabou premium choklad med cacao nibs, en av de få chokladkakor jag gillar. Varken söt eller betsk utan helt fantastiskt god! :D

//SANDRA


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Hej! allt bra? :D

2011-06-18 @ 13:50:22
URL: http://lovefashionfriends.blogg.se/
Postat av: Katarina

Håller med dig! Förbud gör allt bara svårare! Det bästa är att tillåta sig själv allt och närsomhelst :)

2011-06-18 @ 13:52:27
URL: http://hovkonditorn.blogspot.com
Postat av: Louise

Tack så jätte mycket söta du! :)

2011-06-18 @ 16:04:13
URL: http://sepenteen.blogg.se/
Postat av: GUEVACCI

tackar :) Det är fint, sj?

2011-06-18 @ 16:24:52
URL: http://guevacci.myshowroom.se
Postat av: Victoria

Håller helt klart med! :)

2011-06-18 @ 17:41:59
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: camilla

Precis håller med dig fullständigt. Förbud gör bara suget ännu värre. Ha en bra kväll:)

2011-06-18 @ 17:47:10
URL: http://resanupp.devote.se
Postat av: Maj

det där med förbjud, gör att hjärnan strävar åt det ännu mer! :P



tack så mycket! =)

2011-06-18 @ 18:38:02
URL: http://majjohansson.blogg.se/
Postat av: Rebecka

Sv: Det är bra :D haft en bra dag än så länge? :D

2011-06-18 @ 19:11:04
URL: http://lovefashionfriends.blogg.se/
Postat av: Annie

Ju mer förbud desto större är känslan för folk av att de misslyckas. Och om an känner att man konstant misslyckas kommer man heller aldrig till målet att må bra.

Nej till förbud!

2011-06-18 @ 19:16:16
URL: http://liveitloveit.shapemeup.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0