Bananomelett med madelspån
Idag efter löprundan blev jag så himla sugen på omelett. Omelett är så himla enkelt att göra eftersom den sköter sig själv på stekpannan och är även en utmärkt lunch efter ett träningspass. Man kan göra omelett i ofantligt många variationer bland annat med skinka, ost, grönsaker, korv, tonfisk och kyckling. Varför inte använda gårdagens rester i omeletten? Use your imagination and create the perfect omelette. It will taste better if you do it.
Bananomelett med madelspån
2 ägg
2 dl mjölk
salt, örtsalt, peppar
1 banan
smör
Granering
Madelspån
Vispa ihop äggen, kryddorna och mjölken til en porös äggsmet. Värm en stekpanna på svagvärme och smält mattfettet. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den va. När ytan på omeletten börjar bli fast lägger du på skivade bananer och dekorerar omeletten med madelspånen. Omeletten är klar när ytan är fast. Tips: Stek hellre omeletten på svagvärme under en längre tid, då minskar du risken för att bränna den.
//SANDRA
sv: tack så mkt vad snäll du är!:)
Det var det vill jag lova :)
Gott det såg ut! Jag gjorde liknande i morse till sambon som fyllde år; bananplättar. Mosade ihop en banan med 1 ägg och 1 dl kvarg, stekte upp och åt som pannkakor. Riktigt gott det med!
Det här såg spännande ut! Kul med banan i :)