Bananomelett med madelspån

Idag efter löprundan blev jag så himla sugen på omelett. Omelett är så himla enkelt att göra eftersom den sköter sig själv på stekpannan och är även en utmärkt lunch efter ett träningspass. Man kan göra omelett i ofantligt många variationer bland annat med skinka, ost, grönsaker, korv, tonfisk och kyckling. Varför inte använda gårdagens rester i omeletten? Use your imagination and create the perfect omelette. It will taste better if you do it.











Bananomelett med madelspån

2 ägg

2 dl mjölk

salt, örtsalt, peppar

1 banan

smör

Granering

Madelspån


Vispa ihop äggen, kryddorna och mjölken til en porös äggsmet. Värm en stekpanna på svagvärme och smält mattfettet. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den va. När ytan på omeletten börjar bli fast lägger du på skivade bananer och dekorerar omeletten med madelspånen. Omeletten är klar när ytan är fast. Tips: Stek hellre omeletten på svagvärme under en längre tid, då minskar du risken för att bränna den.

//SANDRA




Kommentarer
Postat av: lovisa

sv: tack så mkt vad snäll du är!:)

2011-06-12 @ 16:20:15
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: Agnes

Det var det vill jag lova :)

2011-06-12 @ 17:26:09
URL: http://vilsenagnes.blogg.se/
Postat av: josefin

Gott det såg ut! Jag gjorde liknande i morse till sambon som fyllde år; bananplättar. Mosade ihop en banan med 1 ägg och 1 dl kvarg, stekte upp och åt som pannkakor. Riktigt gott det med!

2011-06-12 @ 17:54:16
URL: http://aliceaugusta.shapemeup.se
Postat av: Matglad

Det här såg spännande ut! Kul med banan i :)

2011-06-12 @ 19:29:06
URL: http://blogg.vk.se/matglad

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0