köttfärssås med färsk basilica
Ingredienser till 2 personer
1 medelstor gul lök
150 gram köttfärs
1 dl krossade tomater
2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 krm paprikapulver
2 krm örtkryddor
2 msk tomatkethup eller 1 msk tomatpuré
till stekning
Smör eller margarin
Granering
Färsk basilica, riven ost och ev. cayenepeppar.
Skala och hacka löken. Smält margarinet i en stekpanna eller liten stekgryta. Fräs löken tills den fått ljusgul färg. Lägg i köttfärsen och låt den steka tillsammans med löken i ca. 5 minuter. Hacka under tiden sönder köttfärsen till en grynig massa. Tillsätt krossade tomater, kryddor och tomatketchup eller tomatpuré. Låt det koka i 5 minuter på svag värme. Servera köttfärssåsen till nykokt pasta. Granera köttfärssåsen med färsk basilica, river ost och ev. cayenepeppar om man vill få den lite starkare.
//SANDRA
Åh gott! Du gör mig hungrig här borta i soffan, haha :)