Köttfärspiroger
Piroger är nog en av mina favoriträtter för tillfället då det är så himla gott och man kan variera fyllningen i dem precis som man vill. I våra piroger som vi gör har vi en köttfärsröra och en klick filadelfia ost, hur mumsigt som helst.
Hoppas det smakar! :D
Recept
Ingredienser till 16 stycken:
Deg
50 gram jäst
50 gram smör eller margarin
5 dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Fyllning
500 gram köttfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
2 msk kinesisk soja
salt och peppar
ev. en klick filadelfia ost ifall man vill
Pensling
ägg
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degspadet och häll över resten av degspadet
2. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl, och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs färsen och lök i olja. Blanda i paprikan, tomatpuré, chilisås och soja.
4. Koka ihop i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
5. Ta ut degen och dela den i 16 bitar. Kavla upp varje bit till en rundel. Lägg på fyllning och vik ihop. Tyck ner kanten med en gaffel.
6. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca. 15 minuter.
Smaklig måltid! :D
// SANDRA
Hoppas det smakar! :D
Recept
Ingredienser till 16 stycken:
Deg
50 gram jäst
50 gram smör eller margarin
5 dl mjölk
1 tsk socker
1 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl
Fyllning
500 gram köttfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 dl chilisås
2 msk kinesisk soja
salt och peppar
ev. en klick filadelfia ost ifall man vill
Pensling
ägg
Ugn: 225 grader
Gör så här:
1. smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader. Lös jästen i lite av degspadet och häll över resten av degspadet
2. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl, och det mesta av vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och tärna paprikan. Fräs färsen och lök i olja. Blanda i paprikan, tomatpuré, chilisås och soja.
4. Koka ihop i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
5. Ta ut degen och dela den i 16 bitar. Kavla upp varje bit till en rundel. Lägg på fyllning och vik ihop. Tyck ner kanten med en gaffel.
6. Låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ca. 15 minuter.
Smaklig måltid! :D
// SANDRA
Kommentarer
Trackback