en somrig pannkaksrätt

 




Allt som behövs är :

1 dl grahamsmjöl

1 äpple

supermix

2 ägg

lite musli

lite naturell yoghurt

 

Råriv äpplet och dela sedan äpplet i små små bitar. Blanda halva äpplet tillsammans med äggen, mjölet och lite supermix. Stek pannkakorna på mellan värme tills dom fått färg och blivit fasta. Blanda resten av äpplet tillsammans med lite musli, yoghurt, lite supermix och ha på den på pannkakorna. I slutet lägger du på det rårivna äppelskalet. SUPERGOTT! :D





kram från Sandra


a tasty experience








En perfekt morgon innehåller en morgontidning och en smakfull och god frukost. När jag jobbar hos Emelie Brolin innehåller min morgon varken en morgontidning eller en god frukost. Mina mornar där ser ut på följande sätt: stiger upp, slänger i mig en smaklös och tråkig frukost för att sedan skynda mig att byta om och borsta tänderna. En riktig stressig morgon helt enkelt. Jag saknar verkligen att experimentera fram goda frukostar för att sedan fotografera dem och lägga upp dem på bloggen. Men denna vecka är min sista vecka jag jobbar (tror jag) sen kan jag äntligen lägga ner tid på bloggen. Jag är så tacksam att det är så många trots att jag inte är aktiv som fortsätter att läsa bloggen, jag blir alltid överaskad förvånad varje gång jag kollar på statistiken. Det betyder allt ska ni veta <3

Dagens frukost:

Igår morse var jag för trött att orka experimentera fram någon god frukost men igår kväll hade jag hur mycket inspiration som helst. Jag kollade i kylen och skafferiet efter ingredienser och insåg att jag hade allt för att göra den perfekta davosgröten. Tidigare när jag har gjort davosgröt har jag hela tiden tänkt att självaste basen alltså davosgröten ska ha en neutral smak för att sedan toppen den med något gott. Det brukar bli naturell yoghurt med havregryn för att dagen efter toppa den med bär eller frukt. Men varför göra en neutral davosgröt när det finns så otroligt många olika goda kryddor att smaksätta med? Om man byter ut havregrynet mot musli och tillsätter massvis med goda kryddor i yoghurten kommer den att under natten dra åt sig alla smaker och man får då en otroligt god och smakfull davosgröt. Prova själv att experimentera med olika kryddor vetja ! :D

Davosgröten:

Naturell yoghurt
saltås fruktmusli
vaniljsocker
kanel
rivet äpple


topping: bärmix




//SANDRA


Världens godaste äggmacka

Igår drog mamma och jag till nyköping för att klippa mitt hår som ser förjävligt ut. Vi trodde inte att gårdagens utflykt till nyköping skulle ta så lång tid men vi kom hem vid 3 och då hade jag inte fått något i mig till lunch. Jag är aldrig sugen på "riktig" lunch så sent så jag bestämde mig för att det skulle få bli en lunch/mellis. Det fick bli 2 riktigt lyxig äggmackor som jag pappa och fixade iordning tillsammans. Först hade jag bara tänkt mig skinka och ägg men pappa skyndade sig till vårat trädgårdsland och plockade lite gräslök och ruccolasallad som han dekorerade mina mackor med. Förutom att det blev så mycket snyggare blev det också mycket godare :D Detta är nog de godaste äggmackorna jag någonsin ätit!










Hembakat fruktbröd med ägg, skinkinnanlår, gräslök och rucola.

//SANDRA

Honungsmacka med feta och valnötter

Sov väldigt dåligt i natt, tänkt på allt och ingenting. Vaknade 3 -4 gånger i morse och hade svårt att somna om. Men klockan 9 bestämde jag mig för att gå upp i alla fall och fixa iordning frukost till mig och min underbara familj. För min del fick det bli en supergod fruktbrödsmacka med feta, honung och valnötter tillsammans med en skål yoghurt och musli. Mackan blev så otroligt god kan jag tala om för er, ni måste måste bara testa ! :D En perfekt god, söt och somrig macka som aldrig får nog av. Detta är den sista goda frukosten på 5 dagar för ikväll åker jag till Brolöten igen för 5 dagars jobb och slit, härligt! :D Funderar faktiskt på om jag får för min mamma att stanna över helgen också om jag orkar för det är så fruktansvärt tråkigt hemma och jag bli så rastlös hahhaha Men jag lovar, om jag kommer hem till helgen blir det mer uppdatering. Jag saknar verkligen att blogga ! <3








Hembakat fruktbröd med fetaost, honung och valnötter


//SANDRA

utvilad









Imorse vaknade jag upp vid halv 10, helt otroligt skönt jämfört med att behöva gå upp halv 6. Denna veckan innehöll endast 3 dagars jobb men är fruktansvärt trött ändå. Att jobba hos Emelie Brolin är VÄLDIGT energikrävande eftersom man håller på från halv 7 tills sent på kvällen. Allt man gör är rena rama styrkepasset och sen har man ju "sin" häst som man rider om tiden finns. Dock red jag endast en gång av dessa 3 jobbdagar eftersom dem ponnyerna jag brukar rida gick med på deras läger. Nästa vecka blir det 5 dagars jobb och förmodligen mer ridning. Älskar verkligen att jobba hos Emelie Brolin eftersom jag har utvecklat min ridning otroligt mycket sen jag började där. Kommer att sakna det i höst men vem vet, kanske jag tillbringa mina helger och lov där? ;D

När jag åkte hem igår var jag rätt trött och tyckte det skulle bli skönt att komma hem och vila lite men nu är jag utvilad och längtar tills imorgon när jag åker tillbaka haha.

Dagens frukost

Yoghurt naturell med havregryn, äpple, russin, kanel och valnötter.

Hembakat fruktbröd med keso och skinkinnanlår.

Paulúns Blåbär & acai juice.


//SANDRA




så gott med en riktig frukost :D








Yoghurt

Fiberhavregryn

Havregryn

Russin

Rågflingor
Plommon
Banan
Äpple

Kesomacka

Fazer Aktiv råg

Keso

Valnötter

Honung


Keso, honung och valnötter är en supergod kombination! :D


//SANDRA

 

 

 





Ett steg längre i min utveckling

Slitit i en vecka på brolöten och sovit minimalt lite, käkat pasta exakt varje dag och var nära på att åka hem redan andra jobbdagen. Tidiga mornar, sena kvällar, mycket slit och endast en halvtimmes rast vid lunch, så har mina dagar sätt ut under förra vecka. Nu har jag 2 dagars ledigt och sedan bär det av till Brolöten igen för 3 dagars jobb och sedan ledig igen till helgen. Egentligen ska jag bara jobba 5 dagar i veckan och åka hem till helgen men förra veckan jobbade jag hela veckan eftersom Emelie Brolin var och tävlade i falsterbo och skulle ge oss en lektion på söndagen ( alltså igår) därför får jag 2 dagars extra ledigt denna vecka för att komma i kapp helgerna. Jag ångrar verkligen inte att jag valde att jobba hos Emelie Brolin under Juli månad även om det är jobbigt och mycket slit så utvecklas jag enormt mycket inom ridningen eftersom jag får rida dressyr varje dag. Rider en ponny som heter Scarlet och en ponny som heter Kolan. Rider Scarlet en dag och Kolan nästa dag, 2 helt olika typer av ponnier.

Igår red jag lektion för Emelie men dock inte på någon av de ponnier jag brukar rida utan på en fantastiskt fin, känslig, mjuk och elastisk ponny som heter Prinzessin. Att rida denna ponny var nog det bästa jag gjort i hela mitt liv. Kändes som om jag drömde och jag önskade att denna dröm aldrig tog slut. Man kunde rida denna ponny med små mjuka hjälper och tänka vad man ville göra så gjorde den det. Min drömponny som jag önskar att jag hade råd att köpa men som jag aldrig kommer att kunna göra. En ponny med det lilla extra som kommer att gå mästerskap om ett par år med en duktig ryttare som tyvärr inte är jag. Men jag är så otroligt glad och lycklig att jag fick chansen att rida Prinzessin. Efter gårdagens lektion på Prinzessin kände jag verkligen att allt slit, jobb, SENA dagar och TIDIGA mornar är helt klart värt detta. Längtade redan tillbaka när jag satte mig i bilen på vägen hem hahah






//SANDRA

bloggpaus

Nu tar jag en bloggpaus under Juli månad pågrund av jobb hemifrån, kommer endast att uppdatera lite grann när jag kommer hem.

I Augusti är bloggen igång som vanligt men med bättre uppdatering, bättre bildkvalité och mer och bättre läsvärda inlägg. En stor satsning helt enkelt ! ;D

//SANDRA


Äppeltoscapaj









8 bitar

Pajbotten:

100 gram smör
1/2 dl råsocker
2 1/2 vetemjöl
172 tsk bakpulver

Toscasmet:

75 gram smör
1 dl råsocker
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk mjölk
2 dl blandade nötter och frön, t ex hasselnötter, valnötter, solrosskärnor, mandel, pinjenötter.

Fyllning:

4-5 goda syrliga äpplen


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret till pajbottnen i en kastrull, låt det svalna och rör ned socker och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Smält smöret till toscasmeten i en kastrull, blanda i socker, mjöl och mjölk och koka upp massan under omrörning tills den tjocknar. Blanda i nötter och frön. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Fyll pajskalet så att det blir helt fullt. Häll toscasmeten över äpplena och grädda pajen längst ned i ugnen tills äpplena är mjuka och toscaskalet känns knäckigt, ca 25 minuter.

//SANDRA

äppelpannkaka








1 äpple
jordgubbar
1 dl dinkelmjöl fullkorn
2 ägg

Skiva äpplet och jordgubbarna i små bitar och blanda de med 2 ägg och mjölet. Häll smör i stekpannan och grädda pannkakorna på mellanvärme. Servera med valfritt tillbehör.


//SANDRA


Stressig dag

God förmiddag ! :D

Imorse tog jag min första och sista sovmorgon på länge. Vaknade vid halv 10 och gick upp utvilad och pigg för första gången på 2 veckor, hur skönt som helst! Idag har jag mycket saker på gång som ska göras bland annat packa, rida, baka och städa, allt måste vara klart senast klockan halv 6 så det blir en rätt stressig dag för mig. Imorgon lämnar jag den trygga vardagen här hemma och beger mig till Sparreholm där jag ska jobba och slita i 1 månad. Kommer sakna allt här hemma, mina kompisar, goda frukostar, min familj och min ponny men det ska bli hur kul som helst.

Dagens frukost:











Yoghurten :

Naturell yoghurt
solrosskärnor
pumpafrön
ströbröd
fiberhavregryn
äpple


Blanda fiberhavregryn tillsammans med linfrön, solrosskärnor och yoghurt i en skål och ställ in i kylen. Ta ut den igen efter ca en halvtimme och lägg på skivade äpplen och strö över pumpafrön och ströbröd





Mackan :

Äggula
tomat
ost
skinka
lingongrova

Vispa en äggula tillsammans med lite salt och stek den på mellanvärme tillsammans med smör i en stekpanna och lägg den på din macka. Lägg på det övriga tillbehören.



//SANDRA

Uppladdning










Gröten

1,5 dl fiberhavregryn

3 dl vatten

russin

kanel

kakao

solrosfrön

äpple

hasselnötter
krossat knäckebröd






Köttbullemacka

lingongrova speciall

gräddfil

leverpastej

mamma scans köttbullar

soltorkade tomater 


Ikväll ska jag springa stadsloppet, hell yeah ! :D

//SANDRA


RSS 2.0