kesella

Vill du ha ett billigt, nyttigt och smidigt mellanmål? Då är Kesella något för er speciellt om du tränar och behöver få i dig protein. En burk lättkesella innehåller hela 32,5 g protein och endast 8,5 g kolhydrater och 2,5 g fett. Dessutom är det protein som tas upp långsamt av kroppen och passar utmärkt till frukost eller kvällsmål. Även efter träningen är det bra, men då i kombination med snabba kolhydrater (t ex en banan, riskakor, juice, russin).

Vad är Kesella?

Kesella är Arlas varumärke för kvarg. Kvarg är en typ av färskost som oftast används i matlagning, desserter och bakning. Arla Köket Kesella® kvarg är en slät färskost.  Den görs av skummjölk som ystas med mjölksyrakultur och löpe till en slät ostmassa som smaksätts med grädde.

Arla Köket Kesella har en fylligare och rundare smak tackvare dess högre fetthalt på 10% och har därmed lite bredare användingsområde än lätt varianten. Passar bra till kalla såser, röror, fyllningar, patéer, bakverk, dessert, matbröd, saffransbröd och pajdeg. Fungerar bra i varma maträtter som tillagas i ugn. Går ej att koka.


Jättegott att göra glass på kesella :D



För er som inte tål laktos finnes den nu också laktonsfri Kesella...

//SANDRA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0