Ditt hjärta älskar magnesium

Visst ni att man kan sänka risken till hjärtdöd med 37 med hjälp av magnesium?

Magnesium minskar risken för så kallad plötslig hjärtdöd, det visar en färsk studie från det amerikanska Brigham and Women´s Hospital och Harvard Medical Scholl.

Vid plötsligt hjärtdöd kollapsar den drabbade utan varsel och orsaken är vanligtvis förtränngningar i kranskärlen. Vanligtvis sker bara i Sverige cirka 8000-10 000 dödsfakk per år på grund av plötsligt hjärtdöd.

Biokemiska processer

I den amerikanska studien följde forskarna 88, 375 kvinnor med åldern under 26 år. Efter att ha justerat efter sådant som exempelvis rökning och ålder drog forskarna slutsatsen att ett högt innehåll av magnesium i blodet är lika med ett gott skydd mot plötslig hjärtdöd
Den egentliga orsaken pekar forskarna inte på, men magnesium bidrar positivt till cirka 300 biokemiska processer.








Magnesium är ett väldigt vanligt och viktig mineral i kroppen och dessvärre är magnesiumbrist vanligt. Magnesium finns i våra celler och ingår i över 300 enzymer. Magnesium förbrukas vid stress. Medeciner och dålig kost kan ge brist. Begär efter choklad kan vara vanlig vid magnesiumbrist. De flesta utom vegetarianer lider ofta brist på magnesium, gravida alkoholister och diabetiker behöver ofta ta tillskott.



Bra för: Magnesium behövs för kalksättningen och proteinsyntensen, muskel samt nervfunktionaliteten, cellernas funktion, levernsfunktion, immunförsvaret, hormonsystemet och matsmältningen. Magnesium behövs också för omsättning av kalcium, produktionen av ett flertal enzymer och proteinsyntesen. Magnsium är även bra för benstommen.


Brist på Magnesium: Symtom kan vara huvudvärk, muskelsvaghet, kramper, matsmältningsproblem, hämmad tillväxt, nervproblem, beteendestörningar, störningar i hjärtfunktion, hjärtklappning, trötthet, irritation, sömnproblem, dålig aptit och för högt blodtryck.


Rekommenderad dagligt intag:

-
vuxna 300 mg

- Barn 50 - 200 mg

Finns i : Finns en mindre mängd i alla baslivsmedel. Större mängd i sojabönor, övriga bönor, vetegroddar, vetekli, bovete, nötter och frön. Även i kakaopulver och övriga baljväxter, fisk, kött, gröna grönsaker, spenat, grönkål, spannmål och mineralsalt.

 //SANDRA


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0