Västerbottenpaj


Västerbottenpaj är nog en av det godaste matpajerna jag vet och extra gott blir det om man gör en egen. Att göra en västerbotten paj och få den bra och fin är lite svårt och tar lite tid men det blir extremt gott så det är värt att allt jobb som ligger bakom. Denna västerbottenpaj bjöd vi våra gäster på idag och den gick hem hos alla som åt den. Västerbottenpaj är perfekt till lunch och middag men även som förrätt.








Västerbottenpaj

Deg:

 

125 gram smör

3 dl vetemjöl

 

Fyllning:

 

225 gram riven västerbottenost

1 dl mjölk

3 ägg

salt och peppar

 

Tillagning:

 

Blanda smör och mjöl till en deg (matberedare rekomenderas). Tryck ut degen i en stor form. Grädda 10 minuter i 225 grader. Strö ut osten på pajskalet. Vispa mjölken tillsammans med ägg och tillsätt salt och peppar. Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 15 - 20 minuter (225 grader). När pajen fått en fin färg är den klar. Låt svalna på galler innan servering.

 


Kommentarer
Postat av: Fish Petra

Jag håller med dig! Och nu till sommarn är den ännu godare ;)

2011-06-25 @ 21:51:28
URL: http://bloggfisken.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0