Västerbottenpaj
Västerbottenpaj är nog en av det godaste matpajerna jag vet och extra gott blir det om man gör en egen. Att göra en västerbotten paj och få den bra och fin är lite svårt och tar lite tid men det blir extremt gott så det är värt att allt jobb som ligger bakom. Denna västerbottenpaj bjöd vi våra gäster på idag och den gick hem hos alla som åt den. Västerbottenpaj är perfekt till lunch och middag men även som förrätt.
Västerbottenpaj
Deg:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
Fyllning:
225 gram riven västerbottenost
1 dl mjölk
3 ägg
salt och peppar
Tillagning:
Blanda smör och mjöl till en deg (matberedare rekomenderas). Tryck ut degen i en stor form. Grädda 10 minuter i 225 grader. Strö ut osten på pajskalet. Vispa mjölken tillsammans med ägg och tillsätt salt och peppar. Häll smeten i pajskalet. Grädda i ca 15 - 20 minuter (225 grader). När pajen fått en fin färg är den klar. Låt svalna på galler innan servering.
Jag håller med dig! Och nu till sommarn är den ännu godare ;)