promenad för hälsans bästa

Att promenera har den senaste tiden blivit alltmer en populär motionsform. Även om kanske promenader inte ger lika mycket som ett ansträngande joggingpass eller ett mycket svettigt danspass så har faktiskt promenader en hel del fördelar. Att promenera är för det första gratis, man får i sig D - vitaminer från solen, frisk luft, en trevlig pratstund ifall man är 2 och en promenad är mycket avkopplande.






Av att ta en promenad stärker du ditt hjärta. Du får också väl fungerande lungor, kärlsystem och muskler. Genom att endast promenera i 30 minuter varje dag minskar du dina odds att utveckla metabolt syndrom. För er som inte vet så är metabolt syndrom ett samlingsnamn på riskfaktorerna som är kopplade till högre risk för hjärtsjukdomar, diabetes och stroke. Genom promenader håller du ditt hjärta friskt eftersom du sänker det onda kolestrolet och höjer det goda. Du minskar också risken för att utveckla högt blodtryck och om du är en person som redan har det kan du genom promenad dagligen sänka blodtrycket.


Du blir också gladare av promenader. Promenader kan lindra depression, ångest och stress. Och även här räker det med en halvtimmes promenad för att du ska kunna känna en förändring. Förklaringen till detta är att promenader hjälper kroppen att producera endorfiner som är kroppens naturliga lyckohormon. Under en promenad gör du dig också av med stresshormonerna och ger din själv och din kropp ny energi.


En promenad 30 minuter om dagen är tillräckligt med motion för att du lättare ska kunna hålla vikten. Tips för att få ut mer av promenaderna är att se till att ta i ordentligt och gå så att du blir varm. Skaffa dig en steg räknare och se till att gå minst 10.000 steg om dagen. Om du känner dig riktigt hurtig och vill få ut ännu mer av promenaderna införskaffar du dig ett par gåstavar. Då tar du automatiskt i mer och du förbättrar din kondition och styrka.







Effekt

Studier som gjorts visar att förbränningen är extra god vid långintensiv träning och hungerkänslorna försvinner. För den som vill gå ner i vikt är det extra bra att promenera mycket eftersom kroppen inte heller belastas lika mycket som vid t ex löpning. Istället stärks kroppen genom den långintensiva och kontinuerliga rörelsen. Du stärker även ditt skelett och muskelstyrkan ökar.


 

//SANDRA


Kommentarer
Postat av: Victoria

Promenera är skönt! ;)

2011-06-16 @ 15:01:44
URL: http://frukostera.blogg.se/
Postat av: hanna

sv: ah =)

2011-06-16 @ 22:11:53
URL: http://cupcupcake.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0