Att kunna behålla sin träningsmotivation...

Vill du börja träna men känner att du saknar motivationen eller tränar du redan utan motivation? I så fall är detta inlägg tilldelad er och jag hoppas att jag kan hjälpa er en bit på vägen. Men även om jag kan hjälpa till är det endast du och din vilja som tar dig dit du vill. För har du bara viljan och och tydliga mål för vad du vill uppnå med träningen blir det oftast lättare att nå målen och hålla motivationen.

1 . Det första du ska göra är att göra klart för dig själv är varför du vill börja träna. Om det nu är för att du vill ha bättre kondition, bli slank inför beach 2011 eller helt enkelt träna för att må bra är bara du som kan avgöra och ingen annan. Skriv ner dina mål snygga på ett papper och sett upp på väggen !

2. Nu när du skrivit ner dina mål på ett papper ska du nu bestäma vilken träningsform som passar just dig och dina mål. Välj ingen tränings form som du känner dig obekväm med för då är risken större att du lägger av.
Variera träning och om du vill så kan du träna i grupp för kan man lätt bli sporrad av andra! Men grupp är ej ett måste om du inte vill, det avgör du vad som är bäst för dig.

3. Nu har du kommit en bit på vägen och har säkert kommit på någon träningsform du vill testa eller kanske testar du olika former fortfarande? Men hur det nu än är så är det dax att inskaffa en snygg tränings outfits. Många tycker faktiskt att det är roligare att träna och hålla motivationen uppe om man har snygga tränings kläder.

4. Nu har du kommit långt och motivationen är förhoppningsvis på topp. Om du nu har motivation att fortsätta kan du nu sätta upp delmål för vad du vill klara under en vis tid. Se till att du klarar målen och sätt därför upp realistiska mål. Om du inte klara delmålen kan man lätt att man slutar. Belöna dig varje gång du uppnår ett delmål !

KOM IHÅG:

* om du har tillgång till musik vid träning, sett på en upptempo skiva
* gör inte träningen krånligt för dig
* byt träningsform när du börja tröttna på den nuvarande
* variera för bästa resultat
* belöna dig
* Träning ska vara kul
* tvinga aldrig dig själv att träna om du inte orkar eller har lust

DU VILL
DU KAN
DU SKA




// sandra

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0