Rätt mat maxar träningen...

Bra kost är en förutsättning för effektiv träning och ju oftare man tränar desto viktigare blir det. Slarvar man med kosten kan träningen bli meningslös.

Ett vanligt fel man oftast gör när det gäller kost och träning att man struntar i att äta efter träning eftersom vissa tror att man är duktig som hoppar över det målet. Men att äta efter träning är minst lika viktigt som att äta innan för annars kommer musklerna att brytas ner istället för att byggas. Det är när vi äter och vilar som musklerna byggs upp och vi blir starkare.

Något som är viktigt är att inte träna på fast mage - om man inte fyller på innan man tränar har man inte orken att ta ut sig ordentligt och träning blir mindre effektiv.

Ett smart tips är att äta 1-2 timmar innan och max en timme efter ett träningpass, då riskerar du inte att träna på fast mage och inte heller en nedbrytning av muskler.

Nu kommer vi till kosten, vad ska man äta innan och efter ett träningpass?

Vi börjar med mellis...

Före ett träningpass:

- Grovt bröd med kalkon och avokado

- Fruktsallad med keso och lite nötter

-  Gröt med frukt, lite nötter, russin och mjölk

- Naturell lättyoghurt med musli och frukt eller bär

Efter ett träningpass:

- Hemmagjord smoothie på mjölk eller yoghurt med bär och/eller frukt

- Banan och russin

- Naturell lättfil eller lättyoghurt med flingor eller musli och bär

- Quinoa med valfri proteinkälla och grönsaker

//SANDRA


Kommentarer
Postat av: Fredrika Källström

Skitbra tips! :D



SV; han bröt hoven i hagen, men skulle bli helt bra av total boxvila. Han stod i boxen i 9 (!!) månader, men hoven läkte inte ändå. Inget vet varför, det är helt otroligt att det inte blev bättre tydligen. Han fick då gå ut igen, men tre månader senare så var röntgenbilden oförändrad; han hade fortfarande en cm-bred spricka genom hela hovbenet.



han var inte halt på rakt spår, och helt ren i ena varvet, men när man longerade i andra varvet s¨å syntes det att det gjorde ont. När vintern kom så ville han inte röra sig i hagen, fick ont i hoven när det var hårt i marken. klarade inte av att se min fina älskade ponny så, så vi fick ta det tuffa beslutet..



det var en helt otrolig häst, världens snällaste <3

2011-04-13 @ 21:00:48
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/
Postat av: Fredrika Källström

SV; Detta är div 3! :) Vendela rider jag på div 1 nivå, men fick inget lag i år eftersom mina lagkompisar bytte klubb.. "/

2011-04-13 @ 21:07:37
URL: http://tavlingsduon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0